Raportit ja CSV-työkalut
Miksi Microsoft Excel sotkee CSV-tiedostojen solujen sisällön?
Miksi Microsoft Excel sotkee CSV-tiedostojen solujen sisällön?
Päivitetty yli viikko sitten

Jos käsittelet verkkokauppastasi tuotua CSV-tiedostoa Microsoft Excelillä, saatat kohdata ongelman, jossa Excel muuttaa tiedoston solujen arvoja itsestään vääriin muotoihin.

Ongelma johtuu siitä, että Excel yrittää automaattisesti tunnistaa solujen sisältämän tiedon muotoa (teksti, päivämäärä, jne.), mutta tunnistamiseen tarvittavaa tietoa ei ole CSV-tiedostomuodossa käytettävissä. Tällöin Excel saattaa tunnistaa tietotyypit arvaamattomasti, ja esimerkiksi käsitellä hintaa päivämääränä, jolloin hinta 12.69 saattaa muuttua esim. muotoon joulu.69.

Jos haluat jatkossa käsitellä CSV-tiedostoja Excelillä, käytä CSV-tiedoston avaamiseen Excelin tuontityökalua. Tämän löydät valikosta Tiedosto > Tuo > Tekstitiedosto.

Huomautus!

Tutustu myös Microsoftin ohjeeseen tekstitiedostojen tuomisesta.