Tilaukset
Kuinka teen palautuksen arkistoidulle tilaukselle?
Päivitetty yli viikko sitten

Voit käsitellä palautuksia ja vaihtoja myös arkistoitujen tilausten kohdalla. Tällöin muutoksia ei kirjata samaan tilaukseen, vaan verkkokauppaan luodaan uusi palautustilaus, joka sisältää muutokset aiempaan tilaukseen.

1. Etsi ja avaa haluamasi tilaus hallintatyökalun Tilaukset-sivulta. Löydät arkistoidut tilaukset käyttämällä Tilaukset-sivun oikean reunan hakutyökaluja.

2. Valitse tilauksen lähetystaulukosta kaikki palautettavat tai vaihdettavat tuotteet.

3. Paina lähetystaulukon otsikkorivillä Käsittele palautus -painiketta.
    > Palautuslomake aukeaa.

4. Määritä palautuksen asetukset palautuslomakkeella.
    Katso myös kuvaus palautuslomakkeen asetuksista.

5. Paina palautuslomakkeella Käsittele palautus -painiketta.

Verkkokauppaan luodaan uusi palautustilaus ja sinut siirretään uuden palautustilauksen sivulle.

Jos kyseessä on tuotevaihto, vaihdossa lähetettävät tuotteet näytetään palautustilauksella omina lähetyksinään.

6. Paina palautustilauksen lähetystaulukossa Tallenna palautus -painiketta.
    > Palautustilaus merkitään toimitetuksi

7. Jos asiakkaalle on palautettava maksuja palautuksen yhteydessä, paina palautustilauksen Maksutapahtumat-valikossa Luo uusi -painiketta.

Varmista että verkkokaupassa on maksutapa, jota voit käyttää maksujen palauttamiseen (esimerkiksi MyCashflow Rahojen palautus).

Katso myös ohjeet maksutapahtumien luontiin ja maksujen palauttamiseen.

8. Käsittele maksun palautus loppuun.

9. Vaihdot: Merkitse mahdolliset vaihdossa lähetettävät tuotteet toimitetuiksi, kun tarvittavat maksut on suoritettu.

Lue lisää lähetysten merkitsemisestä toimitetuksi.

10. Jos tilausten arkistointi on käytössä, arkistoi tilaus, kun olet varma, että siihen ei enää tule muutoksia.