OneTrust -palvelun kautta on saatavilla oma lisäosa verkkokaupan evästeiden hallinnan mahdollistamiseksi. Lisäosa näyttää seuraavalta:

Palvelu on ilmainen yhdelle verkkotunnukselle ja sen käyttöönoton voi aloittaa rekisteröitymällä heidän sivuillaan olevan lomakkeen kautta: https://www.onetrust.com/cookies-free-edition/

Palvelun aktivoinnissa kestää yleensä noin 1-2 arkipäivää, jonka jälkeen OneTrust lähettää aktivointiviestin tilaajalle sähköpostitse. Kun olet aktivoinut palvelun, voit kirjautua OneTrust-palvelun hallintatyökaluun määrittämään evästebannerin asetuksia.

Kirjaudu osoitteesta: https://free.onetrust.com. Valittava palvelu on Cookie Compliance.

Sivusto kysyy myös erilaisten kehysten valinnasta, jotka enimmäkseen valinnaisia, eli voit jättää ne valitsematta jos teillä ei ole esim. ISO-standardeja käytössä.

Ohjeet bannerin käyttöönottoa varten:

1. Lisää ensin verkkokauppasi URL-osoite skannattavaksi Websites-sivulta kohdasta Add Website. Syötä verkkokauppasi osoite muodossa domain.com tai kaupannimi.mycashflow.fi kohtaan Website URL. Skannauksessa kestää muutamasta minuutista n. tuntiin.

2. Mene sitten sivulle Setup → Geolocation Rules. Klikkaa Create New -toimintoa. Syötä säännön nimeksi esim. "GDPR" ja valitse organisaatio alasvetovalikosta.
    Järjestelmä luo tämän jälkeen valmiin pohjan evästeilmoitusta varten.

3. Voit tarvittaessa säätää tämän luodun evästeilmoituksen asetuksia sivulta Setup → Templates. Sivulla on automaattisesti listattuna Generic Template-niminen pohja. Klikkaa kyseisen pohjan nimestä, jolloin pohjan asetukset avautuvat.

4. Klikkaa Manage Languages toimintoa, ja valitse oletuskieleksi Finnish.
    Voit samalla esimerkiksi muokata valmiita tekstejä, säätää ilmoituksen värejä sekä hallinnoida eri kieliversioita. Jos teet muutoksia oletuspohjaan, tallenna muutokset. Huomioithan, että tehdyt muutokset päivittyvän viiveellä (n. 4h).

5. Mene sitten sivulle Integration → Scripts ja sieltä Production Scripts -välilehdelle.
    Valitse Production CDN nimisen otsakkeen alta Copy Scripts. Toimita koodi suoraan MyCashflow'n asiakaspalvelulle tai liitä se itse verkkokauppasi sivupohjaan <head> -tagien väliin.

6. Kun skripti on lisätty kauppaasi, klikkaa vielä Publish Production -toimintoa. Klikkaa vielä avautuvasta ikkunasta toistamiseen Hyväksy -toimintoa.

Tämän jälkeen evästeiden hallintaikkuna näkyy verkkokaupassasi.