Laajennukset
Affiliate-markkinointi verkkokaupassa ja Kumppanuusmarkkinointi -laajennuksen käyttäminen
Affiliate-markkinointi verkkokaupassa ja Kumppanuusmarkkinointi -laajennuksen käyttäminen

Luo suosittelukoodeja MyCashflow'n laajennuksen avulla ja tee tulospohjaista kumppanuusmarkkinointia

Päivitetty yli viikko sitten

Affiliate-markkinointi on digimarkkinoinnin muoto, jossa verkkokauppias tekee esimerkiksi vaikuttajan tai sisällöntuottajan kanssa sopimuksen, jossa julkaisija ohjaa liikennettä verkkokauppaan ja ja saa syntyneestä myynnistä ennalta sovitun komission.

Affiliate-markkinointi eli kumppanuusmarkkinointi on hyvä tapa kasvattaa myyntiä tulospohjaisesti, joka mahdollistaa suhteellisen riskittömän kasvun tavoittelun verkkokauppiaan maksaessa vain toteutuneista konversioista. Affiliate-markkinoinnin tuloksia on mahdollista seurata esimerkiksi Google Analyticsin työkaluilla, joka onnistuu seuraamalla Googlen ohjeartikkelin ohjeita.

MyCashflow tarjoaa uutena vaihtoehtona kumppanuusmarkkinoinnin seurantaan myös erillisen verkkokaupan hallintatyökaluun yhdistettävän laajennuksen, jonka kautta verkkokauppias voi lisätä uusia suosittelukoodeja ja saada kaupasta myös kattavia raportteja CSV-muodossa komissioiden laskemista varten.

MyCashflow'n ratkaisu säästää verkkokauppiaan aikaa sekä suosittelukoodien luomisen että raportoinnin osalta Google Analyticsin kautta toteutettavaan seurantaan verrattuna ja lisäksi laajennus on tarkempi.

Laajennuksen avulla voi määritellä yksilölliset suosittelukoodit julkaisijakohtaisesti ja tämän jälkeen ohjelmisto laskee kokonaisuudessaan suosittelukoodin alle kirjautuneet myynnit ja konversioiden määrän:

Kun suosittelukoodi on luotu järjestelmään ja toimitettu julkaisijalle, ohjataan kävijät kauppaan esimerkiksi seuraavanlaisen URL-osoitteen kautta, joka sisältää parametrin
?ref=suosittelukoodi:

https://www.kaupanosoite.fi/?ref=suosittelukoodi

Kun kauppaan mennään suosittelukoodin sisältävän URL-osoitteen kautta, kirjautuvat konversiot suosittelukoodille ja laajennukselle. Myös tilauksen tilaustapahtumiin jää merkintä suosittelukoodin käytöstä.

Julkaisijoille jaettavissa suosittelukoodeissa suosittelemme välttämään erikoismerkkejä ja ääkkösiä.

Laajennuksen tekniset ominaisuudet:

Suosittelukoodi tallentuu käyttäjän istunnolle, kun asiakas tulee sen kautta kauppaan. Koodi pysyy istunnolla siihen asti, että tilaus tehdään kauppaan tai jos selaimen välimuisti tyhjennetään.

Hallintatyökalun raportoinnissa tilauskonversioiden yhteissummassa huomioidaan myös tilauksen toimituskulut. Mikäli konversioita haluaa seurata tarkemmin vain tuotteiden hinnan osalta, niin tarkemman raportin suosittelukoodilla tehdyistä ostoista saa CSV-vientinä (tilaukset) halutulta ajanjaksolta.

Laajennuksessa ei voi suodattaa tilauskonversioita tietyltä aikaväliltä, vaan siellä näytetään aina kokonaiskonversiot koodikohtaisesti. Mikäli komissioiden laskemiseen halutaan käyttää vain laajennuksen näkymää CSV-raporttien sijaan, on suositeltu tapa olisikin sopia aina julkaisijan kanssa tietty aikaväli suosittelukoodille, jolloin mahdolliset komissiot maksettaisiin kerralla koko aikaväliltä laajennuksen konversioiden perusteella.

Koodeja ei voi poistaa laajennukselta.

Tällä hetkellä Kumppanuusmarkkinointi-laajennuksen käyttö kustantaa 5€/kk (alv 0%) ja sen voi tilata MyCashflow'n asiakaspalvelun kautta.

Mikäli haluat aktivoida palvelun, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme - autamme erittäin mielellämme!