Bli en Mynt-expert!
Kortkredit
Autopåfyllning med kortkredit

För platinumkort

Nadine avatar
Skrivet av Nadine
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Behöver ditt företag ibland spendera mer än vad er beviljade kortkredit tillåter?
För att vara säker på att det alltid finns pengar på era Myntkort kan ni fylla på kontot genom att aktivera autopåfyllning via autogiro när saldot blir lågt.

I webbmiljön under konto --> inställningar --> autopåfyllning kan ni slå på samt ändra gränsvärde för autopåfyllning.

När du har kortkredit anger du ett negativt värde eftersom autopåfyllning triggas av saldot på kontot och inte "tillgängligt att spendera" . Exempelvis, har du 1 miljon beviljad kortkredit och vill ha en autopåfyllning när det finns mindre än 100 000 kr att spendera, då ska autopåfyllningen läggas på -900 000 kr.

Viktigt att tänka på

• En auto top-up tar ca 5 arbetsdagar att synas på kontot så sätt era regler för en auto top-up därefter och inte för lågt.

• För att auto top up ska fungera som det ska krävs det att kontot fylls på tillräckligt så att balansen passerar ert angivna minimum-saldo.

• Viktigt att notera är också att om minimum-saldot passeras under en helgdag så fördröjs top-up:en.

• Om du under tiden som du väntar på din top-up, beslutar att själv göra en överföring avbryts din auto top-up då systemet ser att pengar är på väg in.