Ga voor het toevoegen van eigen leerobjecten naar het tabblad ‘Leerobjecten’ en klik op de button ‘Nieuw leerobject’.

Er verschijnt een nieuw scherm waarin het leerobject kan worden aangemaakt.

1. Hier kan de titel van het leerobject gewijzigd worden.

2. Wanneer hier op geklikt wordt, worden de kenmerken (metadatering) waarop gefilterd kan worden uitgeklapt, klik de gewenste kenmerken aan om deze toe te voegen.

3. Selecteer hier het type waarvan het leerobject gemaakt wordt.

4. Selecteer hier het copyright. Is het copyright nog niet beschikbaar dan kan een nieuwe worden toegevoegd door ‘Nieuw copyright’ aan te klikken.

5. Plaats bij het type webpagina hier de URL van de website waarnaar het leerobject moet navigeren.

6. Geef hier de tijd in minuten aan die de zorgprofessional nodig heeft om het leerobject te doorlopen.

7. Geef hier aan of het leerobject moet worden opgenomen in het Excel bestand met LTI launch URL’s dat vanuit de Noordhoff Health beheeromgeving geëxporteerd kan worden.

8. Klik hier om het nieuwe leerobject op te slaan.

Bij het toevoegen van een leerobject kunnen onder ‘Type’ de volgende drie mogelijkheden geselecteerd worden:

• LTI-link

• Webpagina

• Bestand

LTI-link

Hiermee kan content van een andere aanbieder via LTI ontsloten worden.

1. Selecteer bij type ‘LTI link’.

2. Voor het ontsluiten van de content moet de juiste ‘Tool Provider’ geselecteerd worden. In een Tool Provider kun je toegangsgegevens voor een aanbieder van LTI content invoeren. Staat de Tool Provider nog niet in de lijst dan kan je een nieuwe aanmaken door te klikken op ‘Nieuwe Tool Provider configuratie’. In deze Tool Provider moeten onderstaande velden ingevuld worden:

3. Naam; Vul hier bijvoorbeeld de naam van de aanbieder van de content in

4. Consumer Key; Deze ontvang je van de aanbieder van de content

5. Shared secret ; Ook de Shared secret ontvang je van de aanbieder van de content

6. Verstuurt Outcomes;In het geval dat er gekozen wordt voor ‘geen’ bij ‘Verstuurt Outcomes’, hoeft er geen minimum score ingevuld te worden. In alle andere gevallen wel. De score is in procenten. Is het niet bekend welke versie er gebruikt wordt, vraag dit dan na bij de leverancier van de content. Wanneer een bestaande Tool Provider wordt gewijzigd, dan geldt deze wijziging voor alle leerobjecten die gebruik maken van deze Tool Provider.

7. Selecteer hier het copyright. Is het copyright nog niet beschikbaar dan kan een nieuwe worden toegevoegd door ‘Nieuw copyright’ aan te klikken.

8. Plaats hier de LTI launch URL die je van de aanbieder van de content hebt ontvangen en waarnaar het leerobject moet verwijzen.

9. Geef hier de tijd in minuten aan die de zorgprofessional nodig heeft om het leerobject te doorlopen.

10. Geef hier de score in procenten aan die de zorgprofessional moet behalen om het leerobject met positief resultaat af te ronden.

11. Wordt ook de functionaliteit afgenomen waarbij beoordelaars toegang kunnen krijgen tot praktijkbeoordelingsformulieren, geef dan hier aan of het leerobject vanuit deze rol opgestart moet kunnen worden.

12. Geef hier aan of het leerobject moet worden opgenomen in het Excel bestand met LTI launch URL’s dat vanuit de Noordhoff Health beheeromgeving geëxporteerd kan worden.

Webpagina

Hiermee kan een website URL ingevuld worden. In sommige gevallen zoals bij YouTube-video’s moet je een ‘Embed- code’ invullen. Deze code kun je vinden door op ‘delen’ te klikken van de video en dan vervolgens op ‘insluiten’

Zie voor het toevoegen van een webpagina de instructies aan het begin van dit hoofdstuk.

Bestand

Hiermee kan een bestand vanaf de eigen computer worden geüpload naar het leerobject.

1. Selecteer bij type ‘Bestand’.

2. Selecteer hier het copyright. Is het copyright nog niet beschikbaar dan kan een nieuwe worden toegevoegd door ‘Nieuw copyright’ aan te klikken.

3. Via de button ‘selecteer’ kan er één bestand geüpload worden. De volgende bestandstypen worden ondersteunt: PDF, Word, Excel, PowerPoint.

4. Geef hier de tijd in minuten aan die de zorgprofessional nodig heeft om het leerobject te doorlopen.

5. Geef hier aan of het leerobject moet worden opgenomen in het Excel bestand met LTI launch URL’s dat vanuit de Noordhoff Health beheeromgeving geëxporteerd kan worden.