Beoordelaar

Er worden door de beheerder in jouw leerplein één of meerdere handelingen voor je klaargezet om je collega's te kunnen beoordelen. Het kan zijn dat je alle handleidingen mag beoordelen. We spreken dan over een generieke beoordelaar. Het kan ook zijn dat je voor een bepaalde handeling mag beoordelen. We spreken dan over een specifieke beoordelaar. In dit laatste geval moet je dan per handeling die voor jou als beoordelaar is klaargezet onderstaande stappen doorlopen.

Allereerst is het van belang dat je jezelf eerst aanmeldt in het systeem als beoordelaar. Dit doe je als volgt:

• Je opent vanuit het leerplein de handeling of de generieke link waarop jij die hebt toegewezen gekregen als beoordelaar. Er is door de beheerder van het leerplein aangegeven dat dit de beoordelaarsrol betreft.

• Wanneer je je voor het eerst aanmeldt als generieke beoordelaar of per handeling als specifieke beoordelaar, krijg je het volgende invulscherm te zien:

• Wanneer dit nog niet ingevuld is, vul je op dit scherm je naam en e-mailadres in. Als dit al is ingevuld, dan zendt jouw leerplein dit direct mee.

• Hierna maak je een pincode aan.

• Wil je controleren of je je code juist hebt ingevoerd, kan je klikken op het symbool met het oogje naast de pincode om deze zichtbaar te maken. Let uiteraard wel op dat niemand meekijkt als je dit doet.

• Wanneer je dit hebt gedaan klik je op registreer en je bent in het systeem aangemaakt als beoordelaar. Je krijgt dan het volgende scherm te zien:

De keuzes zie je in het vervolg ook wanneer je opnieuw dezelfde stappen doorloopt vanuit je leerplein. Je bent nu klaar om te gaan beoordelen.

Om daadwerkelijk te kunnen beoordelen, moet je jezelf kunnen koppelen aan een beoordeelde. Er zijn twee routes die je kunt gebruiken om beoordeeld te worden.

Route 1: Beoordeelde geïnitieerde beoordeling

De beoordeelde opent de beoordeling vanuit zijn account in het leerplein en als beoordelaar log je hier in met je pincode.

• De beoordeelde is ingelogd in het leerplein en start de handeling op waarvoor hij/zij beoordeeld wil worden en selecteert jou als beoordelaar.

• Wanneer dit gedaan is, geeft de beoordeelde het device over aan jou, waarop jij als beoordelaar inlogt met je pincode.

• Het is dus van belang dat je jezelf hebt aangemeld als beoordelaar in het systeem voor de handeling die de collega wil laten beoordelen. Als dit niet het geval is, dan word je niet zichtbaar in volgend scherm:

• Wanneer je je pincode hebt ingevoerd wordt de beoordeling zichtbaar en kan je de handeling gaan beoordelen.

• Wanneer je de volledige beoordeling hebt ingevuld klik je op de knop Opslaan.

Als dit is gedaan is de beoordeling afgerond en wordt het resultaat naar het leerplein verstuurd.

Route 2: Beoordelaar geïnitieerde beoordeling

Als beoordelaar selecteer jij iemand om te beoordelen. Jij start als beoordelaar de beoordeling op. Dit gebeurt als je bijvoorbeeld in een Skillslab meerdere collega's achter elkaar gaat beoordelen.

• Als beoordelaar start jij de handleiding op waarop je je collega wilt gaan beoordelen. Dit doe je door vanuit het leerpad de specifieke of generieke beoordeling op te starten.

• Wanneer je dit hebt gedaan, kies je stap voor stap de handeling (in het geval van een generieke beoordeling) en de collega die je wilt beoordelen.

• Daarna bevestig je de handeling op het volgende scherm:

Het kan zijn dat het een aantal seconden duurt per stap voordat de informatie geladen is. Kan je de juiste deelnemer niet selecteren? Dan heeft hij/zij zich nog niet aangemeld voor deze beoordeling. Dit moet de beoordeelde eerst doen voordat jij hem/haar als beoordelaar kunt selecteren.

• Wanneer je op de knop Start beoordeling klikt, opent het beoordelingsformulier en kan je de handeling gaan beoordelen.

• Wanneer je de volledige beoordeling hebt ingevuld klik je op de knop Opslaan.

• Als dit is gedaan is de beoordeling afgerond en wordt het resultaat naar het leerplein verstuurd.