Sommige leerobjecten hebben rechtsboven in beeld niet alleen een "Sluiten"-knop, maar ook een "Afronden"-knop.

Deze Afronden-knop is bedoeld voor leerobjecten die niet zelf kunnen bepalen of de lesstof is afgerond door de deelnemer. Een leerobject van het type Webpagina of Bestand heeft bijvoorbeeld standaard een Afronden-knop omdat die typen leerobjecten niet kunnen "terugpraten" tegen het leerpad.

Leerobjecten van het type LTI kunnen wel communiceren met het leerpad, mits de "Tool Provider configuratie" correct is ingesteld. Naast een "Consumer Key" en "Shared Secret" is "Verstuurt Outcomes" belangrijk als je een score of ander resultaat verwacht van het leerobject. Simpel gezegd: geef bij leerobjecten van het type LTI in principe altijd een Outcomes op.

In het onderstaande voorbeeld is geen LTI Outcomes opgegeven, waardoor het leerobject niet kan terug communiceren naar het leerpad. In dat geval verschijnt de Afronden-knop omdat de gebruiker geen andere mogelijkheid heeft om een leerobject af te ronden.

Het is dus altijd belangrijk om een Outcomes op te geven als een leerobject zelf kan bepalen of een deelnemer het leerobject heeft afgerond. Welke Outcomes je moet kiezen is afhankelijk van de mogelijkheden van de aanbieder van het leerobject.