Apua PSOP-kysymyksiin

Oheisesta pikaoppaasta löydät apua yleisimpiin PSOP:in kanssa vastaan tuleviin tilanteisiin.

Marjaana Jokinen avatar
Tekijä: Marjaana Jokinen
Päivitetty yli viikko sitten

Ongelma:

Kokeile tätä:

"Olen juuri aloittanut PSOP:in käytön. En näe PSOP-välilehteä asiakkaan tiedoissa Nursebuddyssa. Mitä pitäisi tehdä?"

Ota yhteyttä meihin tuki@nursebuddy.fi -osoitteessa. Tekninen tukemme laittaa ympäristönne asetuksiin päälle PSOP-siirrot. Nyt välilehden pitäisi näkyä ihan oikein.

"Yritin siirtoa, mutta tuli virheilmoitus: ‘PSOP-integraatio on rikki. Tarkista PSOP-integraation asetukset NurseBuddysta.' Mitäs nyt?"

Jos asetukset ovat OK, vaihda salasana sekä Nursebuddyn PSOP-käyttäjätunnukselle että PSOP-järjestelmän käyttäjätunnukselle.

Muista, että tunnukset ja salasanat ovat samat molemmissa järjestelmissä.

Jos salasanan vaihdossa on ongelmia, tarkista, ettei mukaan eksy ylimääräisiä välilyöntejä ja ettei internet-selain tarjoa sinulle tähän vanhaa salasanaa.

"Käynnin tuoteraportilla on kaikki kunnossa, mutta Toiminnot-valikosta lähetettävien PSOP-kirjausten lukumäärä näyttää nollaa, eikä mitään siirry PSOP:iin."

Olethan liittänyt asiakkaan tietoihin saldo- tai palvelusetelin? Tarkista tämä ja yritä uudelleen.

"Yritin liittää saldo- tai setelitiedon asiakkaaseen, mutta ei onnistu, virhettä vaan tulee."

Tarkista, että setelin numero on varmasti kirjoitettu oikein ja että Nursebuddyn asiakas on linkitetty PSOP-järjestelmän asiakkaaseen.

Jos nämä ovat OK, vaihda salasana sekä Nursebuddyn PSOP-käyttäjätunnukselle että PSOP-järjestelmän käyttäjätunnukselle.

"Sain virheilmoituksen, että palvelusetelin ostovoima on umpeutunut PSOP-järjestelmässä. Yritin poistaa setelin ja lisätä sen uudelleen Nursebuddyssa, mutta ei auttanut. Mikä nyt eteen?"

Tämä voi johtua siitä, että uusimmat jaksot eivät ole siirtyneet PSOP:ista Nursebuddyyn. Jos setelin uusiminen ei korjannut tilannetta, huikkaa asiasta meille: tuki@nursebuddy.fi

"En saa Maijalaisen tunteja siirtymään PSOP:iin päiviltä 24.10., 25.10. ja 30.10. Muut päivät siirtyvät kyllä. Mikä näissä on vikana?"

Ovathan nämä kyseiset käynnit Nursebuddyssa merkattuina tehdyiksi? Voit tehdä merkkaukset kuntoon kätevästi Käynnit - Lista -raportilla.

"Olen lisännyt Helmiselle setelin, mutta silti kirjauksia lähetettäessä näkyy, että vain 3 kpl kirjauksia siirretään. Hänellä pitäisi olla käyntikirjauksia 7 kpl. Mikä voi olla vialla?"

Tarkista PSOP:in puolelta onko asiakkaalla muita voimassaolevia seteleitä lisättäväksi. Puuttuvat käynnit ovat voineet osua aikaryhmään, joka liittyy sellaiseen seteliin, jota ei vielä lisätty. Lisää puuttuva seteli ja kokeile vientiä uudelleen.

"Mökköseltä siirtyvät kaikki muut päivät ja käynnit ihan hienosti, mutta viikonlopun la-su iltakäynnit eivät siirry. Käynnit on merkitty tehdyiksi. Mitä muuta voisin vielä tarkistaa?"

Tarkista mikä käynnin tuote näille la-su -käynneille on valittu; tämän näet Käynnit - Lista -raportilta.

Katso sitten kyseisen tuotteen aikaryhmät: nämä löytyvät kohdasta Asetukset > Käynnin tuotteet. Korjaa tuotteen aikaryhmään oikeat kellonajat ja kokeile uudelleen.

"Käynnin viennit epäonnistuivat ja tuli virheilmoitus: ‘Tunnistamaton palveluntuottajan osatunnus'. Mikä se osatunnus on?"

Tämä on sama kuin palveluntuottajan koodi. Varmista, että se on samalla tavoin kaikkialla:

1. PSOP:issa yrityksen Perustiedot- ja Toimipaikka-välilehdillä.

2. Nursebuddyssa PSOP:in käyttämien käynnin tuotteiden perustiedoissa (Asetukset > Laskutus > Käynnin tuotteet > käyttämäsi tuote).

3. Sekä Nursebuddyssa PSOP:in asetuksissa (Asetukset > Integraatiot > PSOP-sivu).

"Eräs asiakaskäynti meni sekä päivä- että ilta-ajan puolelle. Nursebuddyn raportilla tämä näkyy aikaryhmän mukaan jaoteltuna oikein, mutta PSOP:issa ainoastaan aloitusajan mukaan. Mistä tämä johtuu?"

Nursebuddy käsittelee tällaisen käynnin yhtenä käyntinä, jolla on yksi tunniste (Nursebuddyn sisäinen ID). PSOP puolestaan käsittelisi tämän kahtena erillisenä vientinä, mutta samaa käyntiä ei koskaan voi kirjata kahdesti.

Vienti tunnistaa siis vain tuon ensimmäisen, aloitushetken tilanteen.

"Miksi integraatiossa tulee jatkuvasti tuo ilmoitus ‘PSOP-integraatio on rikki', vaikka ihan juuri äsken onnistuin tekemään vientejä? Täytyykö jokaisen viennin yhteydessä aina vaihtaa salasanat?"

Ei tarvitse. Tällainen ilmoitus voi toistua silloin, jos kirjausten välissä olet käynyt syystä tai toisesta PSOP-integraation asetuksissa (esim. tarkistamassa aikaryhmien linkityksiä tai tuotteita).

Ellei tuotteisiin tai aikaryhmiin tarvitse tehdä muutoksia, asetukset ovat kunnossa, kun ne on kertaalleen laittanut. Tämän jälkeen käytännössä riittää toimia suoraan Käynnit - Tuotteittain -raportin kautta vientejä vieden. Näin tunnukset ja salasanat säilyvät paikallaan, kunnes ne PSOP:in puolelta vaihtuvat.

"Onnistuin viemään käyntejä, mutta ne näkyvätkin PSOP:issa vain osittain kirjattuina. Lisäksi kaikissa käynneissä on sama päivä ja sama kellonaika, mikä ei tietenkään ole oikein. Mitä tapahtui?"

Tämä harvinainen tilanne saattaa johtua väärästä palveluntuottajan tunnuksesta.

Tarkista PSOP:issa yrityksesi tiedoista, onko yritykselläsi siellä useampi Toimipaikka. Tarkista sitten näiden toimipaikkojen alta, löytyykö jostain näistä eri palveluntuottajan koodi kuin Nursebuddyn PSOP-tuotteen asetuksista.

Jos näissä on eroa, korjaa Nursebuddyyn oikean Toimipaikan palveluntuottajan koodi.

HUOM: Osittain kirjautuneita käyntejä ei pysty viemään enää sellaisenaan uudelleen. Voit kuitenkin käsin muokata käyntien ajat kuntoon PSOP:issa. Jos tämä ei jostain syystä onnistu, ole yhteydessä setelin myöntäneeseen tahoon kuinka menetellä.

"Seteliä lisätessä tulee ilmoitus: Tiedon yhteneväisyysvirhe. Mitä pitäisi tehdä?"

Tätä harvinaista tilannetta voi koettaa korjata päivittämällä (refresh) selainnäkymän, koska kyse voi olla tietojen päivittymisen ongelmasta. Kokeile sitten uudelleen.

Jos tämä ei auta, ota yhteys meidän tukeemme.

Puuttuuko listalta jokin virhetilanne? Lähetä viesti (tuki@nursebuddy.fi) niin täydennämme ohjetta!