Bestel Info
Een bestelling plaatsen
Wat is een ontwerpeditor en hoe werkt het?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Voor op maat gemaakte producten is de ontwerpeditor de online tool die we u ter beschikking stellen om uw printbestanden met Optimalprint te maken.

Toegang tot de online ontwerpeditor

Kies het type product dat u wenst en klik op "Personaliseren" of "Maak uw eigen", de blauwe knop op de productpagina.

Als je het al in het winkelmandje hebt, klik dan op de knop “Bewerken”.

Design Editor-functies

Aan de linkerkant ziet u verschillende functies van de ontwerpeditor, zoals:

• Galerij: als u erop klikt, kunt u foto's aan het product toevoegen

• Tekst: Hiermee kunt u tekst op het product toevoegen

• Lay-outs: met deze optie kunt u de lay-out van uw ontwerp kiezen, van een afbeelding van een hele pagina tot een collage

• Formaten: bij deze optie kunt u de kenmerken van het basisproduct kiezen, zoals grootte, dikte, kleur, frametypes (alleen voor posters), enz.

Aan de rechterkant heb je:

• Voorbeeldknop: u kunt een voorbeeld genereren om te zien hoe het uiteindelijke product eruit zal zien

• Wijzigingen opslaan: je kunt de voortgang die je in je ontwerp hebt gemaakt opslaan en doorgaan naar afrekenen

• Opslaan in concepten: je kunt de bewerkingen opslaan en het ontwerp naar concepten sturen als je het een andere keer wilt bestellen

Belangrijk: als het gaat om het uploaden van foto's, volgt u voor het beste resultaat de onderstaande richtlijnen:

• Vermijd het indienen van foto's die zijn gedownload van WhatsApp, Facebook Messenger, iMessage, Instagram en Facebook, omdat ze mogelijk in kwaliteit zijn verlaagd - probeer zoveel mogelijk originele foto's te gebruiken. Als je een foto gebruikt die is verzonden door een vriend of familielid, vraag hem/haar dan om je het bestand te sturen via e-mail, Google Foto's of Dropbox, aangezien die services de bestanden niet comprimeren.

• Dien de originele foto van uw digitale camera in, geschoten in de hoogste resolutie (pixels/DPI). De minimale vereiste voor een scherpe afdruk van een afbeelding is 300 DPI.

• Ook is de dunne grijze buitenmarge het afloopgebied (grijs kader in de editor waarin we knippen). Dit dunne gebied vertegenwoordigt het gebied waar we niet afdrukken of waar we de afbeelding vouwen. Zorg er dus voor dat je de foto op de binnenste rechthoek houdt.