Beställningsinfo
Göra en beställning
Vad är en designredigerare och hur fungerar den?
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För skräddarsydda produkter är designredigeraren det onlineverktyg vi ställer till ditt förfogande för att du ska kunna skapa dina utskriftsfiler med Optimalprint.

Åtkomst till onlinedesignredigeraren

Välj den typ av produkt du önskar och klicka på "Anpassa" eller "Skapa din egen", den blå knappen på produktsidan.

Om du redan har den i varukorgen, klicka på knappen "Redigera".

Design Editor funktioner

På vänster sida ser du flera funktioner i designredigeraren, till exempel:

• Galleri: Genom att klicka på det kan du lägga till bilder på produkten

• Text: Detta gör att du kan lägga till text på produkten

• Layouter: Det här alternativet låter dig välja layouten för din design, från en helsidesbild till ett collage

• Format: På det här alternativet kommer du att kunna välja basproduktens egenskaper, såsom storlek, tjocklek, färg, ramtyper (endast för affischer), etc.

På höger sida har du:

• Förhandsgranskningsknapp: Du kan generera en förhandsgranskning för att se hur den slutliga produkten kommer att se ut

• Spara ändringar: Du kan spara framstegen du har gjort i din design och gå vidare till kassan

• Spara till utkast: Du kan spara redigeringarna och skicka designen till utkast, om du vill beställa den en annan gång

Viktigt: När det gäller att ladda upp foton, följ riktlinjerna nedan för bästa resultat:

• Undvik att skicka in bilder som laddats ner från WhatsApp, Facebook Messenger, iMessage, Instagram och Facebook, eftersom de kan ha försämrats i kvalitet – försök att använda originalbilder så mycket som möjligt. Om du använder ett foto som skickats av en vän eller familjemedlem, be honom/henne att skicka filen till dig via e-post, Google Photos eller Dropbox eftersom dessa tjänster inte komprimerar filerna.

• Skicka in originalbilden från din digitalkamera, tagen i högsta upplösning (pixlar/DPI). Minimikravet för att en bild ska skrivas ut skarpt är 300 DPI.

• Den tunna gråa yttre marginalen är också utfallsområdet (grå ram i editorn där vi klippte). Detta tunna område representerar det område där vi inte skriver ut, eller där vi viker bilden. Så se till att du behåller fotot på insidan av rektangeln.