1. Hvordan låser jeg ut en sykkel?

2. Hvordan parkerer jeg en sykkel?

3. Hvor lenge varer sesongen?

4. Åpningstider?

5. Må jeg betale med mobil?

6. Jeg har fått et gavekort på bysykkel. Hvordan kommer jeg i gang?

7. Er det noen aldersgrense ved bruk av bysyklene?

8. Har dere GPS på syklene?

9. Er syklene elektriske?

10. Er det mulig å holde av sykler?

11. Får jeg 5 ekstra dagspass fra OBOS med alle typer abonnement?

12. Hvordan kan jeg holde meg oppdatert på hva som skjer?

1. Hvordan låser jeg ut en sykkel?

Du kan låse opp en sykkel på to måter:

Rett fra mobilen med Oslo Bysykkel -appen:

Når du er i nærheten av en stasjon, kan du låse opp en sykkel med 4 enkle steg:

1. Sjekk at du står ved stasjonen som vises i appen, (får du opp en annen stasjon, sjekk ut denne guiden)

2. Trykk på Lås opp sykkel

3. Appen viser deg hvilken lås du skal ta ut sykkelen fra

4. Ta ut sykkelen

Personlig PIN-kode

Under 'Din profil' på oslobysykkel.no kan du lage en egen kode på fire sifre. Hjelp til å lage egen kode finner du her.

Når du står ved skjermen på stasjonen låser du ut en sykkel med 5 enkle steg:

1. Trykk på Bruk kode på skjermen

2. Fyll inn telefonnummer og PIN-kode

3. Trykk på Lås opp sykkel

4. Skjermen forteller deg hvilken lås du skal ta ut sykkel fra

5. Ta ut sykkelen

2. Hvordan parkerer jeg en sykkel?

Når du parkerer en bysykkel er det fem steg du må gjennom:

1. Sjekk at låsen ikke lyser rødt før du setter sykkel i den. Gjør den det er den defekt, og vil ikke låse sykkelen

2. Lyser det ikke noe ved siden av låsen, kan du bruke denne

3. Sett sykkelen godt i låsen og vent noen sekunder, det kan ta opp til 10 sekunder

4. Lyset ved siden av vil blinke, vent til det slutter- sjekk så at du ikke kan dra sykkelen ut av låsen!

5. Om den fremdeles ikke vil gå i lås vil et triks være å løfte opp bakhjulet.

6. Bruker du appen vår? Sjekk at du får bekreftelse på levert sykkel der

3. Hvor lenge varer sesongen?

Bysyklene er tilgjengelig så lenge forholdene tillater det. I 2022 starter sommersesongen 1.april og sesongen varer trolig ut november.

4. Åpningstider

Anlegget er åpent hver dag fra kl. 05 til 01. Om du vil sykle etter stasjonene stenger kan du ta ut en sykkel rett før 01 og sykle til 01:59.

5. Må jeg betale med mobil?

Nei, mobilnummer og verifikasjonskoden er kun for å bekrefte hvem du er. Betalingen skjer med et valgfritt betalingskort.

6. Jeg har fått et gavekort på bysykkel. Hvordan kommer jeg i gang?

Løs inn gavekortets verdikode på oslobysykkel.no/los-inn-gavekort eller i appen, og følg stegene derfra.

7. Er det noen aldersgrense ved bruk av bysyklene?

Aldersgrensen er 18 år. Man kan være 15 år, med fullmakt fra foreldre.

Bysyklene er dessverre ikke tilpasset bruk av barneseter.

8. Har dere GPS på syklene?

Nei, det er ikke GPS på syklene våre.

9. Er syklene elektriske?

Nei.

10. Er det mulig å holde av sykler?

Nei.

11. Får jeg 5 ekstra dagspass fra OBOS med alle typer abonnement?

Nei, Du får 5 ekstra dagspass ved å kjøpe et abonnement til full pris, som medlem av OBOS. Abonnement kjøpt via en kampanje, eller på tilbud, vil ikke gi deg denne fordelen.

12. Hvor kan jeg holde meg oppdatert på hva som skjer?

Følg oss på vår Facebook-side , hjemmeside og Instagram – der legger vi ut oppdateringer med jevne mellomrom.

Jeg har flere spørsmål!

Du kan snakke med oss her på siden eller i appen vår. Du kan også sende oss en mail til post@oslobysykkel.no. Vi svarer på alle henvendelser så fort vi bare kan. Det er også mulig å ringe oss på 915 89 700. Telefontidene våre er mandag til søndag 07.00 - 22:45.