Alle collectiesDigitaal tekenen
Algemene uitleg digitaal ondertekenen

digitaal tekenen ondertekenen signhost evidos

Lars Quint avatar
Geschreven door Lars Quint
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Algemeen

Digitaal ondertekenen van documenten door kandidaathuurder(s) en de verhuurder. Volledige integratie in het WoningDossier maakt inloggen bij Signhost overbodig. Huurders en huurder worden d.m.v. e-mailnotificaties op de hoogte gesteld van een tekenverzoek en loggen in op de mijn-omgeving of het WoningDossier om het document te ondertekenen. Ondertekende documenten zijn direct beschikbaar voor huurder en verhuurder. De dossiergebruiker wordt op de hoogte gesteld d.m.v. meldingen.

Uitgangspunten / aannames

• De gebruiker van het woningdossier wil papieren contractprocedure digitaliseren en versnellen

• De volgorde en het aantal signers en partijen varieert

Key features

• Rechtsgeldige geavanceerde digitale handtekening conform: 3:15a BW, EC/1999/93 en ETSI 102 042

• Instelbare ondertekenaars (huurder, evt. partner en verhuurder)

• Instelbare volgorde van ondertekenende partijen

• Instelbaar hoofd- en medehuurderschap

• E-mailnotificaties bij vereiste actie van huurder(s) of verhuurder

• Administratief overzicht van processen t.b.v. ondertekening

• On-screen meldingen voor de gebruiker van het WoningDossier

• Getekende documenten zijn direct beschikbaar voor ondertekenaars.

• Voldoet aan strenge internationale eisen voor elektronische handtekening

• Gewaarborgde authenticiteit en integriteit

Hoe ziet digitaal ondertekenen eruit?

1. Als je via Signhost (ondertekenen.nl) een contract tekent, komt de elektronische handtekening alleen rechtsboven op de eerste pagina van het contract te staan. Dit is de standaard die Signhost hanteert bij digitale ondertekeningen. Ondertekenen.nl maakt hierbij gebruik van de geavanceerde elektronische handtekening.

Als je het contract met Acrobat Reader bekijkt wordt bevestigd dat de handtekeningen geldig zijn

Bovendien kan je door op elke handtekening te klikken de eigenschappen (tijd, validatie) zien van precies die handtekening. Als voorbeeld:

Aanvullende opmerking(en)

1. Tot nader order uitsluitend Evidos/Signhost als leverancier.

2. Digitaal tekenen werkt uitsluitend indien via admin panel ingeschakeld en voorzien van credentials (van OSRE).

3. OSRE levert credentials voor ondertekeningen. Contacteer sales voor pricing.

4. Let op: de ondertekenaar namens verhuurder dient in het bezit te zijn van een WoningDossier user-account, om in te loggen alvorens het document te ondertekenen. Deze login is vereist om de authenticiteit van de ondertekenaar te waarborgen (elimineert de kwetsbaarheid die ontstaat bij bijv. doorsturen van een e-mail met token).

Mocht je hierover na het aandachtig lezen van bovenstaande uitleg vragen hebben dan horen wij het graag!