Alle collectiesE-mails & mailing
E-mailcampagne aanmaken en inplannen

E-mailcampagne aanmaken inplannen

Lars Quint avatar
Geschreven door Lars Quint
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarom wil je een e-mailcampagne aanmaken

• Je wil een nieuwsbrief versturen zoals bijvoorbeeld start verhuur / reminder inschrijving

• Je wilt een specifieke groep kandidaten bereiken om hen te informeren

Hoe maak je een e-mailcampagne aan?

• Selecteer daarna links in het menu 'Tools' en vervolgens 'Mailing'

• Kies vervolgens ‘e-mailcampagne aanmaken

• Selecteer hier het project

• Bij pool kun je kiezen uit drie mogelijkheden

• Alle geïnteresseerden (iedereen ongeacht wel of niet gestart aan een inschrijving) Deze pool kies je vaak voor de start verhuur/verkoop, omdat je iedereen wil bereiken.

• Geïnteresseerden zonder inschrijving (iedereen die niet gestart is aan een inschrijving) Als je alleen de kandidaten wilt bereiken die nog niet gestart zijn aan een inschrijving.

• Inschrijvingen → hier kan je alle statussen selecteren naar wie je de nieuwsbrief wilt versturen. Meest gebruikte pool is 'inschrijfformulier gestart' om de herinneringen te sturen naar iedereen die de inschrijving nog niet heeft voltooid.

• Indien er gebruik is gemaakt van tags kun je deze ook selecteren.

Hoe kan ik de e-mailcampagne inplannen?

• Je hebt eerst een e-mailsjabloon aangemaakt en vervolgens een e-mailcampagne aangemaakt.

• Onder concepten vind je nu jouw e-mailcampagne.

• Middels ‘+’je kun je vervolgens het concept bewerken, een test e-mail versturen, de nieuwsbrief direct versturen, de nieuwsbrief inplannen en het concept verwijderen.

• Om de nieuwsbrief definitief te verzenden moet je AKKOORD intoetsen. Je ziet in dit scherm meteen

Tip:
Ik adviseer altijd jezelf een test e-mail te versturen. Bedenk hierbij wel goed dat persoonlijke links naar een kandidaat zoals (%name%, %selfcare_url% & %selfcare_url%) niet werken in een test e-mail.

Zie hier de tutorial: