ID Check

ID check

Lars Quint avatar
Geschreven door Lars Quint
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarom wil je de ID check gebruiken?

• Aanvragen van documentstatus direct vanuit het WoningDossier

• Voorkomt privacy-issues door overbodigheid van ID-scan

Omschrijving

Integratie van documentstatus aanvraag en weergave, ter controle van geldigheid en status (geldig/ongeldig/verloren/gestolen) van legitimatiedocumenten (paspoorten, ID-kaarten, rijbewijzen, verblijfsvergunning, ongeacht land van uitgifte). Op basis van documentnummer. Maakt gebruik van kandidaatgegevens die aangeleverd (kunnen) worden via een mijn-omgeving.

Hoe werkt de ID check?

• Je kan een ID check op twee manieren starten, namelijk vanuit de kandidaat (lead profiel) én vanuit het mutatietab.

• In beide situatie klik je op '+' of 'actie toevoegen' en vervolgens op 'KYC checks'.

• De KYC checks pop up wordt geopend en hier kan je de keuze maken of je de Credit check en/of de ID check wilt uitvoeren. Daarnaast kan je dit voor kandidaat en/of partner tegelijk doen.

Dat ziet er als volgt uit

• Als alle verplichte velden correct zijn aangeleverd klik dan op 'start checks'

Na aanvraag ID-check

• Op de lead detail pagina wordt getoond of de ID-check succesvol is uitgevoerd.

Technische specificaties en vereisten

Verplichte kandidaat gegevens: Documenttype, documentnummer (indien type rijbewijs: rijbewijsnummer), land van uitgifte, geboortedatum.

Aanvullende opmerking(en)

1. Tot nader order uitsluitend Experian ondersteuning: zowel oud als nieuw (early 2017) platform.

2. Let op: dit is een check op basis van een documentnummer, daarom geen bewijs dat kandidaat in bezit van bijbehorend document is.

3. ID-check werkt uitsluitend indien via admin panel ingeschakeld en voorzien van credentials.

4. Om privacyredenen kunnen alleen credentials van opdrachtgever zelf gebruikt worden.

5. Experian is voor diensten aan de ‘kleinere’ organisaties een samenwerking aangegaan met GGN Verhuursignaal (24/03/2017).