Verdeelassistent

verdeelassistent

Lars Quint avatar
Geschreven door Lars Quint
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarom wil je de verdeelassistent gebruiken?

• Neemt tijdrovende berekening van verdeling uit handen

• Vergroot efficiency door bulk-verwerking van toewijzingen

• Geen verlies van invloed op uiteindelijke toewijzing

• Je wilt bij het toewijzen rekening houden met types, selecteren op statussen of inkomen om daarmee een zo groot mogelijke verdeling te maken.

Omschrijving

Tijdsbesparende tool waarmee de vastgoedprofessional gebaseerd op karakteristieken van de ideale kandidaat (initiële release: inschrijvingsstatus, huishouden, bruto inkomen, tags) en ingevoerde voorkeuren een berekening maakt om een zo groot mogelijke verdeling van projectunits te bereiken. De verdeling is gebaseerd op beschikbare units, beschikbare kandidaten en hun voorkeuren. De toewijzing van de berekende verdeling wordt in bulk verwerkt. De functionaliteit bewijst zich voornamelijk wanneer een aantal units verdeeld moet worden onder een groot aantal kandidaten en de gebruiker daardoor zelf geen overzicht meer heeft.
​

Hoe kan ik met de verdeel assistent kandidaten toewijzen aan een unit?

• Zodra je ingelogd bent op projectniveau ga je naar het tab “units”

• Selecteer de groene button “Verdeelassistent”

Stap 1: Kies project en start een nieuwe verdeling of open opgeslagen verdelingen.

Stap 2: Selectie

• Je komt nu in het selectietab waar je:

• kan filteren op unit types

• statussen van inschrijving

• filteren op inkomen

• vanaf en tot Inschrijf data kunt invoeren

• tags kan selecteren

• Na het maken van jouw selectie klik je op verdeling bereken.

• Hier kun je een vervolgens een titel aan de verdeling geven en het aangeven met hoeveel aangegeven voorkeuren je mee wil nemen in de verdeling.

Stap 3: Verdeling wordt gemaakt op basis van jouw selectie.

• Hier zie je op basis van de input onder selectie de verdeling van kandidaten over de units.

• Door links op 'beschikbare units' te klikken kan je gelijk alle beschikbare units selecteren voor toewijzing.

• Mocht je een andere kandidaat op een unit willen zetten, klik de kandidaat dan weg middels het rode kruisje. Vervolgens kan je het juiste persoon toewijzen middels het  icoontje.

• Na het maken van de selectie klik je op 'ga naar toewijzen'.

Stap 3: Toewijzen

• Na het maken van de verdeling is het tijd voor de toewijzing.

• Je kan een verloopdatum instellen en interne opmerking toevoegen.

• Tot slot zet altijd de 'notificatie naar kandidaat' aan.

• Klik op 'start toewijzen' en vul 'AKKOORD' in.

Alle kandidaten zijn toegewezen en nu is het wachten op de eerste acceptaties!

Aanvullende opmerkingen

• Gedurende de verwerking van een bulk-toewijzing kunnen binnen het project geen andere toewijzingen geïnitieerd worden, om conflicten m.b.t. unit beschikbaarheid te voorkomen. Dit is meestal niet merkbaar, en zou in het slechtste geval enkele minuten kunnen duren. De gebruiker ziet hiervan een melding.

• Het beste resultaat wordt bereikt wanneer een project als geheel wordt doorgerekend en toegewezen. Iedere batch van units, d.m.v. filtering, beïnvloedt het verdelingspercentage. De gebruiker wordt hiervoor gewaarschuwd.

• Tussen het berekenen en aanpassen van de verdeling en het toewijzen kunnen kandidaat- en gebruikersacties ervoor zorgen dat de beschikbaarheid van units wijzigt. Dit wordt gecontroleerd. Pas wanneer alle toe te wijzen units beschikbaar zijn, kan de bulkt-toewijzing uitgevoerd worden. De gebruiker wordt hiervan op de hoogte gesteld d.m.v. een melding.