Alle collectiesReLet / Wederverhuur
Publiceren Funda, Pararius en eigen website
Lars Quint avatar
Geschreven door Lars Quint
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Op het moment dat de woning is verrijkt en er een nieuw dossier is aangemaakt op de woning, kan je het dossier online publiceren. Dossiers kunnen via een API-koppeling worden gepubliceerd op eigen aanbodsites, Funda en Pararius. Deze koppeling schiet alle woningkenmerken, media en alle andere velden waarmee de woning is verrijkt door en presenteert die op het gewenste kanaal.

Eigen website

Via een eigen aanbodsite kunnen kandidaat huurders zien welke woningen er beschikbaar zijn en kunnen ze hun interesse op woning laten blijken door hun gegevens achter te laten. Zodra ze dit doen schiet de API koppeling deze kandidaten in het dossier onder Aanvragen. We kunnen instellen dat deze kandidaten automatisch een uitnodiging krijgen van een voorinschrijving of je kan dit handmatig doen. De voorinschrijving wordt in het volgende hoofdstuk behandelt.

Mail Scraper

De koppelingen van Funda en Pararius werken net wat anders. De dossiers worden op dezelfde manier gepubliceerd op de platformen, echter worden de contactaanvragen niet automatisch in OSRE ReLet geschoten. Deze komen binnen op een mailbox. Op deze mailbox kunnen we een mail scraper installeren, zodat de contact aanvragen alsnog automatisch in OSRE ReLet worden geschoten onder Aanvragen.

Funda publicatie

Hier onder een aantal punten waar aan voldaan moet worden om een woning naar Funda te kunnen publiceren.

• De woningomschrijving mag geen (bedrijfs-)namen bevatten.

• De woningomschrijving mag geen telefoonnummers bevatten.

• Publiceer ook altijd de woning via het kanaal API.

• De woning kan niet op dezelfde dag gepubliceerd worden als wanneer het dossier is aangemaakt, kies dan bij publiceren de vrijgave per de dag erna;

• Controleer of de combinatie van Straat + Huisnummer en Postcode goed staat.

• Verplichte woningkenmerken voor het publiceren naar Funda:

• Postcode

Huisnummer

Toevoeging

Straat

Plaatsnaam

• Omschrijving

• Type
      Nieuwbouw
      Bouwtype
      Bouwjaar

• Aantal kamers
      Aantal slaapkamers
      Aantal badkamers
      Aantal verdiepingen

• Gebruiksoppervlakte wonen
      Oppervlakte overige inpandige ruimte
      Oppervlakte externe bergruimte
      Woninginhoud (minimaal 1,5x Gebruiksoppervlakte wonen)
      Perceeloppervlakte
      Oppervlakte woonkamer

• Foto's

Funda publicatie mislukt

Door de strenge vereisten vanuit Funda kan het voorkomen dat de woning geen "groen bolletje" krijgt bij de Funda Publicatie. Deze kan dan de status "in afwachting" of "inactief" krijgen. Voor 99% van deze gevallen wordt er niet voldaan aan 1 van de bovenstaande vereisten.

Als je met je muis op "inactief" gaat staan krijg je een uitleg waarom de woning niet gepubliceerd wordt;