Før kjøretøyet tas i bruk, plikter brukeren å kontrollere kjøretøyets tilstand og rapportere eventuelle skader i appen eller ved å sende bilder og forklaring til hei@otto.no. Ved leie av bil, før det er mulig å åpne bilen og starte turen, må bilens tilstand dokumenteres ved å ta minimum fire bilder av bilen, slik at bilens lang- og kortsider (på begge sider) er dokumentert på en tilstrekkelig måte.

Otto rengjør bilene jevnlig og har derfor god kontroll på hvilke småskader hver enkelt bil har. Bildene tas derfor for din egen sikkerhet, slik at bilen er i lik stand da du hentet den som når du leverer den.