Frakt och leverans

Vanliga frågor och svar gällande frakt och leverans

Caroline Westergren avatar
Skrivet av Caroline Westergren
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I den har artikeln går vi igenom typiska frågor och svar rörande frakt och leverans:

Till vilka länder levererar ni?

I dagsläget levererar vi till Sverige, Belgien, Nederländerna, Finland, Danmark, Österrike, Tjeckien, Luxemburg, Polen, Slovakien, Tyskland, Bulgarien, Kroatien, Frankrike, Ungern, Irland, Italien, Portugal, Rumänien, Slovenien, Spanien, Schweiz, Estland, Lettland, Litauen. Vår förhoppning är att öppna upp för fler länder längre fram!

Vi erbjuder även våra produkter via utvalda återförsäljare (både fysiska återförsäljare och återförsäljare online) runt om i EU. Våra fysiska återförsäljare kan du hitta på denna karta.

Hur lång är leveranstiden?

Leveranstid Sverige: I Sverige ligger leveranstiden vanligtvis på 1-4 vardagar beroende på var du bor, vad du beställt och när du lagt din beställning. Kom ihåg att röda dagar och väderlag kan påverka detta. Vissa transportörer levererar paket på helger.

Leveranstid för övriga länder i EU

För övriga länder i EU (exklusive Sverige) ligger leveranstiden vanligtvis på 2-6 vardagar, beroende på var du bor, vad du beställt och när du lagt din beställning. Kom ihåg att röda dagar och väderlag kan påverka detta.

Vad är fraktkostnaden?

Fraktkostnad inom Sverige: Om du väljer att göra ett engångsköp börjar fraktkostnaden på 49 SEK. Fraktkostnaden beror på vilket fraktalternativ du väljer. För prenumeranter erbjuder vi alltid gratis frakt.

Fraktkostnad för övriga länder i EU

Fraktkostnaden för länder i övriga Europa börjar på 4.95 EUR och beror på det fraktalternativ du väljer och var du bor.

Kom ihåg att du som prenumerant alltid har gratis frakt oavsett leveransland!

Vilka fraktalternativ har ni?

Fraktalternativ inom Sverige: Vi erbjuder en rad olika fraktalternativ inom Sverige där du som kund både har möjlighet att få paketet levererat direkt till dörren med hemleverans, hämta upp paketet hos ett ombud eller box-service, eller få ett mindre paket levererat direkt i brevlådan. Några av de fraktpartners vi jobbar med i Sverige är: Airmee, Postnord och Bring.

Fraktalternativen kommer visas i kassan när du gör ett engångsköp. De alternativ som visas beror på var du bor och hur stor din försändelse är. Startar du en prenumeration skickas alltid dina paket med hemleverans där vi väljer passande leveranspartner åt dig.

Fraktalternativ för övriga länder i EU

Vi erbjuder en rad olika fraktalternativ för leveranser för övriga länder i EU där du som kund både har möjlighet att få paketet levererat direkt till dörren med hemleverans eller hämta upp paketet hos ett ombud. Några av de fraktpartners vi jobbar med för leverans i övriga EU är: Budbee, Bring, DHL, UPS.

Fraktalternativen kommer visas i kassan när du gör ett engångsköp. De alternativ som visas beror på var du bor och hur stor din försändelse är. Startar du en prenumeration skickas alltid dina paket med hemleverans där vi väljer passande leveranspartner åt dig.

Som prenumerant har du alltid gratis hemleverans som standard. Önskar du att få dina paket skickade till ett ombud istället, vänligen maila oss.

Kan jag spåra min order?

Så snart din order har gått igenom kommer den börja behandlas. Vanligtvis skickas ordern samma dag eller nästkommande vardag. Så snart paketet har lämnat vårt lager kommer du att kunna följa det via den spårningslänk som skickas ut via e-mail, SMS eller via transportörens app. Via länken kommer du även kunna göra vissa val gällande leveransen av din order, exempelvis justera leveransfönster vid hemleverans. Det är därför alltid bra at hålla ett extra öga på notiserna när du inväntar en leverans.

Har du problem med en leverans eller saknar du din order?

Leveranstiden inom Sverige ligger vanligtvis på 1-4 vardagar (vissa transportörer erbjuder även helgleverans). Tänk på att om din order skapas på en helgdag kommer den först skickas nästkommande vardag (då vårt lager är stängt under helgen), vilket kan göra att det tar några extra dagar för paketet att levereras. Kom även ihåg att speciella högtider och väderlag kan påverka leveranstiden.

Om du väntat över en vecka på din order och du inte har fått någon information gällande var paketet är, rekommenderar vi dig först att checka spårningslänken som du fått via e-mail, SMS eller via transportörens app. Om informationen inte uppdaterats eller visar felaktig information får du gärna höra av dig till oss, så hjälper vi dig vidare. I vissa fall kan du även själv kontakta transportören, exempelvis kan du via Airmees app chatta med deras support direkt (även på kvällstid) och på så sätt få snabbare hjälp med en försenad order.

Om din mat är helt slut och du behöver leverans mer eller mindre samma dag, rekommenderar vi att besöka en av våra fysisk återförsäljare. Du hittar alla våra återförsäljare via denna karta. För att säkerställa att butiken har den produkt du söker efter, är det alltid bra att kontakta butiken före ditt besök.