Integraties
Het installeren van de BigCommerce integratie
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Volg onderstaande stappen om uw BigCommerce webshop te koppelen aan uw Piggy account, zodat uw klanten eenvoudig punten kunnen verzamelen bij elke aankoop

Verkrijg jouw verificatiegegevens

Om spaartransacties aan te maken voor jouw contacten, heeft Piggy toegang nodig tot jouw bestellingen. Deze rechten dienen aangemaakt te worden in jouw BigCommerce back-office. Volg hiervoor onderstaande stappen of bekijk de video.

1. Log in in jouw Big Commerce omgeving

2. Eenmaal ingelogd, klik op Instellingen in het zijmenu

3. Scroll helemaal naar beneden tot aan de API-categorie

4. Ga naar API-accounts, en rechtsboven naar creëer API-account

5. Geef je API-account een naam. Gebruik voor de scopes ten minste de volgende instellingen:

1. Customers: read-only or modify

2. Marketing: modify (for creating discounts)

3. Orders: read-only or modify

4. Order-transactions: read-only or modify

5. Products: read-only or modify

6. Carts: read-only or modify

7. Checkouts: read-only or modify

6. Er wordt nu een tekstbestand gedownload met uw verificatiegegevens. Open dit bestand en ga naar Business Dashboard

Installeer de BigCommerce integratie in het Business Dashboard

De laatste stap is het invoeren van de zojuist verkregen verificatiegegevens in jouw Piggy Business Dashboard.

1. Log in op jouw Business Dashboard

2. Wanneer je ingelogd bent, klik op de Tools (9 puntjes) en ga naar Integraties

3. Zoek naar de BigCommerce integratie in de lijst met integraties en klik op Installeren

4. Voer alle informatie uit het tekstbestand in en klik op Starten

🎉 Jouw BigCommerce integratie is nu gekoppeld!

Hoe werkt de BigCommerce integratie?

Bestellingen

Voor elke bestelling die in uw winkel wordt aangemaakt, wordt een spaartransactie aangemaakt voor de volledige orderwaarde. Dat is inclusief belasting en verzendkosten.

Retouren

Wanneer een klant zijn bestelling en de punten (gedeeltelijk) wil terugbetalen, gebruik dan de Refund actie die beschikbaar is in BigCommerce.

Let op: het wijzigen van de orderstatus naar (gedeeltelijk) terugbetaald, brengt niks teweeg binnen Piggy's systeem.

• Bij een volledige terugbetaling in BigCommerce worden alle punten van de oorspronkelijke bestelling in mindering gebracht op het saldo van de contactpersoon

• Bij een gedeeltelijke terugbetaling in BigCommerce zullen de punten proportioneel worden afgetrokken

Voorbeeld: 50% van het totale orderbedrag werd terugbetaald, dus 50% van het totale aantal punten zal worden afgetrokken)