Produktbeskrivelse
Per Nilsson avatar
Skrevet av Per Nilsson
Oppdatert over en uke siden

Teknisk dokumentasjon for Pillbox

Tiltenkt bruk

Pilloxa er en medisinsk enhet som skal hjelpe med håndteringen av medisiner og støtte overholdelse av medisineringen.

Tiltenkt bruker

Den tiltenkte brukeren av produktet er en person som på daglig basis tar medisin ved én eller to anledninger. For riktig bruk må brukeren kunne bruke en smarttelefon og tekniske hjelpemidler og må kunne håndtere egen medisinering uten hjelp. Det kreves ingen spesiell opplæring i tillegg til dette for å kunne bruke produktet. Brukerne må kunne lese og forstå svensk og engelsk og kan heller ikke ha kognitiv svekkelse eller ukorrigerte synsfeil som hindrer dem i å samhandle og bruke produktet riktig.

Tiltenkte omgivelser

Produktet er tenkt for bruk i hjemmemiljø. For en mer detaljert beskrivelse av dette kan du se nedenfor under Krav til omgivelsene.

Begrensninger for produktet

• Bare medisiner som er tillatt lagret utenfor originalpakning, for eksempel i en pilledosett, i minst to uker, kan brukes i produktet.

• Et rom er ment å brukes til ett dosetilfelle og alle pillene i et rom må derfor fjernes fra rommet samtidig. Produkter kan derfor ikke brukes slik at ett rom inneholder piller som skal tas ved forskjellige anledninger.

• Medisin lagret i produktet må være i pille- eller kapselform og må være større enn 9x9 millimeter.

• Størrelsen på doserommet er 5,7 ml og hver dose må kunne passe inn i dette rommet for å brukes riktig.

• Produktet kan bare brukes i Europa.

• Produktet kan bare brukes i miljøer som støtter Bluetooth og/eller GPRS.

• Brukeren må skaffe seg en oppladet og fungerende smarttelefon med aktivert Bluetooth-modus. Mobilapplikasjonen må lastes ned på denne smarttelefonen og på iOS-enheter, aktiverte i bakgrunnsmodus (noe som betyr at appen ikke må lukkes / sveipes bort mellom brukssituasjoner).

• Fordi funksjonaliteten til produktet er avhengig av dataene som leveres av brukeren med produktet og eksterne forhold, er det en risiko for at produktet kanskje ikke virker optimalt hele tiden. Det er derfor viktig at brukeren er i stand til å ta ansvar for å ta medisinen sin, erkjenner produktets begrensninger og erstatter ikke produktet med eget ansvar.

• Dette produktet er tenkt å bli brukt av en enkelt bruker.

Advarsler

● Produktet tar ikke ansvar for brukerens medisinering og er ikke ment å erstatte brukerens minne eller ansvar.

● Brukerne må kunne håndtere egen medisinering, eller, når det gjelder barn, må medisineringen passes på av verger.

● Brukeren må eie og være i stand til å bruke en smarttelefon med produktet og må kunne bruke apper på den mobile enheten.

● Mobiltelefonen må kunne brukes, dvs. må være oppladet og med aktivert Bluetooth-modus for å kunne bruke produktet riktig.

● Brukeren må ikke lide av demens eller annen moderat til alvorlig kognitiv svekkelse som forårsaker problemer med å forstå instruksjoner.

● Pillbox må bare brukes med medisiner i pille- eller kapselform som er egnet for oppbevaring utenfor originalemballasjen.

● Barn skal ikke ha tilgang til produktet uten overvåkning av vergen.

● Produktet har ingen rådgivende eller forskrivende funksjon. Følg alltid legens forskrivning.

● Konsulter alltid legen din hvis du opplever endringer i helsetilstanden din.

● Hold medisinene utenfor småbarns, babyers og dyrs rekkevidde for å unngå kvelning, forgiftning eller at de får den medfølgende USB-kabelen rundt halsen.

● Ikke bruk et produkt eller en ledning hvis det påvises synlig skade.

● Ikke bruk medisiner fra produktet hvis produktet ikke virker eller på noen måte er skadet.

● For å unngå elektrisk støt skal produktet bare kobles til jordete strømkilder.

● Det er ikke tillatt å manipulere eller endre produktet på noen annen måte enn med handlinger som er spesifisert i denne håndboken.

● Produktet skal bare kobles til enheter spesifisert i dette dokumentet som kompatible med produktet.

● Produktet er ikke egnet til å bli transportert med fly.

Tekniske data

Størrelse: 168 x 91 x 22 mm

Vekt: 250 gram

Volum: 5,7 ml (doserom)

Batterier: 6 innebygde AAA Ni-Mh, oppladbare

Strømforsyning: 5 V DC, minst 500 mA, mikro-USB-tilkobling

Tillatt lader: 100–240 V AC, 50–60 Hz, minst 500 mA utstrøm

Tillatte mikro-USB-USB-kabler: sertifisert for strømoverføring og med nominelt ledertverrsnitt på

strømforsyningsledninger ikke mindre enn 0,74 mm2 CU.

Produktet bruker Bluetooth, GPRS og IR-lys.

Krav til omgivelser

Driftstemperatur: +5 til +40 oC

Luftfuktighet ved drift: 15 til 90 %, ikke-kondenserende.

Lufttrykk ved drift: 700 til 1060 millibar

Oppbevaringstemperatur: +10 til +35 oC

Luftfuktighet ved oppbevaring: 15 til 90 %, ikke-kondenserende.

Transporttemperatur: -25 til +40 oC

Forventet levetid: 2 år.

Holdbarhet: 2 år.

Gjenvinning

Resirkuler din Pillbox via Pilloxa AB eller ved et gjenvinningsanlegg nær deg. Hvis du sender den til oss, vil vi resirkulere materialet på en ansvarlig måte. Din Pillbox må resirkuleres som elektronisk avfall i samsvar med lokale forskrifter.

Resirkulering gjennom Pilloxa: E-post support@pilloxa.com og be om resirkulering. Vi vil sende deg instruksjoner.

El-Kretsen (Sverige)

Nettsted: www.el-kretsen.se

Ta ut batteriene

Ta bare ut batteriene i tilfelle resirkulering av produktet. Produktet vil ikke fungere etter et slikt skritt. Ikke la produktet være tilkoblet en strømkilde/lader under denne operasjonen.

Bruk en skrutrekker til å utøve trykk og skill toppdelen fra bunnen i skjøten mellom disse to. Vær oppmerksom under denne operasjonen slik at ikke skrutrekkeren kjøres med kraft inn i produktet. Batteriene kan bli skadet ved et slikt sammenstøt. Så snart toppdelen og bunndelen på produktet er atskilt, kan batteriene enkelt fjernes uten å bruke makt.

Symboler brukt på etikettene