Produktbeskrivning

Teknisk dokumentation för pillboxen

Per Nilsson avatar
Skrivet av Per Nilsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Avsedd användning

Pilloxa är ett medicintekniskt system för att underlätta medicinering i vardagen och för att stödja följsamhet till medicinering.

Avsedd användare

Den avsedda användaren för produkten är en person som dagligen medicinerar vid ett eller vid två tillfällen. För korrekt användning krävs att användaren är van vid att använda en smartphone och tekniska hjälpmedel och självständigt kan hantera sin medicinering. I övrigt krävs ingen specifik träning för att kunna använda produkten. Användaren ska inte heller ha kognitiva svårigheter eller icke korrigerade synfel och måste kunna läsa och förstå det svenska eller engelska språket.

Avsedd användningsmiljö

Produkten är avsedd för att användas i hemmiljö. För noggrannare beskrivning av denna var god se nedan under miljö.

Begränsningar

• Endast medicin som är tillåten att förvara utanför sin orginalförpackning såsom i en dosett i åtminstone två veckor kan användas i produkten.

• Ett fack är avsett att användas för ett dostillfälle och alla piller i ett dosfack måste således tas ur facket vid samma tillfälle. Produkten kan inte användas så att ett fack innehåller piller som ska tas vid olika tillfällen.

• Medicin som förvaras i produkten måste vara i piller eller kapselform och minst ha måtten 9 x 9 millimeter.

• Dosfackens storlek är 5,7 ml och varje dos behöver kunna få plats i detta utrymme för att användas korrekt.

• Produkten är endast avsedd att användas i Europa

• Produkten kan endast användas i miljöer som stödjer blåtand- och/eller GPRSanvändning.

• Användaren behöver tillhandahålla en laddad och fungerande smartphone med aktiverat blåtandsläge. Appen behöver vara nedladdad till denna enhet och på iOS-enheter aktiverad i bakgrundsläge (det vill säga, appen ska inte stängas ned/swipas bort mellan användning)

• Då produktens funktionalitet är beroende av den data som användaren förser produkten med, yttre omständigheter såsom att användarens pillbox och smartphone är laddad och i blåtandsläge samt att blåtand/GPRS stöds av miljön så finns det en risk att produkten under vissa omständigheter inte fungerar optimalt. Det är därför viktigt att användaren själv kan ta ansvaret för att ta sin medicin, inser produktens begränsningar och inte ersätter sitt ansvar med produkten.

• En produkt är avsedd att användas av en användare.

Varningar

• Produkten tar inte över ansvaret för användarens medicinering och är inte avsedd för att ersätta användarens minne.

• Användare ska kunna sköta sin medicinering själv eller, gällande barn, sköts medicinering av vårdnadshavare.

• Användaren ska äga och kunna använda en kompatibel smartmobil samt hantera appar på mobilen.

• Mobilen ska kunna användas, till exempel ha tillräckligt med batteri och vara uppkopplad till blåtand för att använda produkten.

• Användaren ska inte lida av en demenssjukdom eller annan moderat-svår kognitiv funktionsnedsättning som medför problem att förstå instruktioner.

• Pilloxa One ska enbart användas med läkemedel i piller och kapselform och som är lämpliga att förvara i en dosett.

• Barn ska inte tillåtas tillgång till produkten utan övervakning av vårdnadshavare.

• Produkten är bara till som ett stöd vid medicinering och har ingen rådgivande eller ordinerande funktion. Följ alltid din läkares ordination.

• Kontakta alltid din läkare om du upplever hälsoförändringar.

• Förvaras utom räckhåll för spädbarn, småbarn och djur för att undvika kvävning, förgiftning och stryprisker med den medföljande USB-sladden.

• Använd inte Pilloxa One eller sladd om synlig skada upptäcks.

• Använd inte medicin från pillboxen om pillboxen inte fungerar eller har skadats på något sätt.

• För att undvika elektrisk chock så får produkten endast kopplas till jordade strömkällor.

• Det är inte tillåtet att manipulera eller modifiera produkten på något sätt annat än det angivet i denna manual.

• Produkten får endast kopplas till artiklar som angivits i detta dokument som kompatibla med produkten.

• Produkten är inte lämplig att transportera på flygplan

Tekniska data

Dimensioner: 168 mm * 91 mm * 22 mm

Vikt: 250 gram

Volym: 5,7 ml (dosfack)

Batterityp: 6 interna laddningsbara AAA Ni-Mh

Strömförsörjning: 5 V DC, minst 500 mA, mikro-USB anslutning

Tillåtna laddare: 100-240 V AC, 50-60 Hz, minst 500 mA output ström

Tillåtna mikro-USB - USB sladdar: certifierade för överföring av ström och med nominal cross-sectional area of conductors

of any power supply cord of ME EQUIPMENT shall not be less than 0.74 mm2 CU

Produkten använder sig av Bluetooth, GPRS och IR ljus.

Miljökrav

Driftstemperatur: +5 C till +40 C

Driftsluftfuktighet: 15% till 90%, icke-kondenserande.

Driftslufttryck: 700 till 1060 hPa

Förvaringstemperatur: +10 C till +35 C

Förvaringsluftfuktighet: 15% till 90%, icke-kondenserande.

Transportstemperatur: -25 C till +40 C

Förväntad livslängd: 2 år.

Hållbarhet: 2 år.

Återvinning

Återvinn din Pilloxa One via Pilloxa AB eller på Återvinningscentraler nära dig. Om du lämnar den hos oss återvinner vi materialet på ett ansvarsfullt sätt. Din Pilloxa One ska återvinnas som elektroniskt avfall enligt lokala föreskrifter.

Återvinning genom Pilloxa: Maila support@pilloxa.com och be om återvinning så mailar vi dig instruktioner.

El-Kretsen

Ta bort batterierna

Ta bort batterierna endast vid återvinning av produkten. Produkten kommer inte att fungera efter denna operation. Anslut inte produkten till en matningsenhet / laddare under denna operation. Använd en skruvmejsel för att applicera tryck och dela upp den övre sidan från undersidan genom att använda skarven mellan dem. Var uppmärksam under operationen att skruvmejseln inte kommer kraftigt i

produktens inre volym eftersom batterierna kan skadas av en sådan kollision. När den övre delen och den undre delen av produkten är skilda kan batterierna lätt avlägsnas genom att man applicerar en mild kraft.

Märkningar