Inbjudan

För att skapa ett konto i Pluttra behöver du få en inbjudan från förskolan skickad till din mail. När förskolan bjudit in dig så trycker du på länken i mailet och väljer sedan lösenord till ditt konto. Dina inloggningsuppgifter i Pluttra blir alltså din mailadress och det lösenord du väljer.

Inbjudan från förskolan är giltig i 30 dagar efter att den skickats, sedan behöver du be om en ny inbjudan för att skapa ditt konto.

Om du är både pedagog och vårdnadshavare

Om du både är pedagog i Pluttra och har barn som finns i Pluttra så behöver du skapa två separata konton med olika mailadresser. Be därför förskolan att bjuda in dig som vårdnadshavare med en annan mailadress än den du loggar in med som pedagog.

Kontoinställningar

Byta mailadress

För att byta mailadress i Pluttra behöver du kontakta förskolan och be dem koppla bort din gamla mailadress samt bjuda in dig igen med din nya. Därefter skapar du ett pluttrakonto för den nya mailadressen via inbjudan.

Byta lösenord

För att byta lösenord till ditt pluttrakonto så trycker du på “Återställ lösenord” i inloggningsrutan, sedan anger du den mailadress du har kopplad till ditt konto och följer instruktionerna i det mail som skickas till dig.