Een account opzetten
Hoe verstuur ik e-mails vanaf mijn eigen domein?
Rob ten Hoove avatar
Geschreven door Rob ten Hoove
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Let op: E-mails versturen vanaf je eigen domein is alleen mogelijk met een betaald abonnement!

Om persberichten vanuit je eigen e-mailadres te kunnen versturen, dien je de DNS-records van je domein te updaten. De persberichten zullen dan via onze speciale e-mailservers verstuurd worden, welke geoptimaliseerd zijn voor het versturen van e-mails. Hierbij is de kans erg klein om in de spam box te belanden.

Domeinhost identificeren

De aangepaste DNS-records worden gewoonlijk gehost bij uw domeinhost (dit is meestal de plek waar u uw domein heeft aangeschaft). Een domeinhost is een internetservice die uw domeinnaam beheert, bijvoorbeeld mijnbedrijf.com. Domeinhosts gebruiken Domain Name System-records (DNS) om uw domeinnaam te koppelen aan e-mail, websites en andere webservices. Enkele veelgebruikte domeinhosts zijn Hostnet, Yourhosting, Mijndomein, TransIP, Versio en GoDaddy™.

De verificatierecord toevoegen bij je domeinhost

Wanneer je weet wat je domeinhost is, volg je onderstaande stappen om je DNS in te stellen:

1. Ga naar de website van je domeinhost en log in bij het account van de domeinhost.

2. Ga naar de DNS-records van je domein. De pagina heet bijvoorbeeld DNS Management, Name Server Management, Control Panel of Advanced Settings.

Open nu een nieuw tabblad en klik in het dashboard van Presscloud rechtsboven op het tandwiel en vervolgens op Domein / DNS instellingen. Herhaal onderstaande stappen voor elk van de 5 records:

1. Selecteer de optie bij je domeinhost om een nieuwe record toe te voegen.

2. Selecteer het recordtype (TXT, MX of CNAME)

3. Voer in het veld Hostname/Name/Host/Alias de waarde in welke aangegeven staat bij Hostname in het Presscloud overzicht. Bij sommige hosts moet je in dit veld ook jouw domein invoeren (dit lijkt op voorbeeld.com). Jouw andere DNS-records geven wellicht aan wat je moet invoeren.

4. Plak in het veld Value/Answer/Destination (Waarde/Antwoord/Bestemming) de waarde zoals aangegeven in het Presscloud overzicht in de kolom Voer deze waarde in.

5. Voer in het veld Time to Live (TTL) de waarde 3600 in of laat de standaardwaarde staan.

6. Sla de record op.

Verifieer de instellingen

Controleer of alle records goed zijn ingesteld door op de knop Opnieuw controleren in het Presscloud overzicht te klikken. Nadat je jouw domein hebt geverifieerd, kan je je eerste persbericht uitsturen!

Is het domein nog niet succesvol geverifieerd?
Controleer dan eerst in de kolom Huidige waarde in het Presscloud overzicht of er een foutieve waarde is ingevuld. Zo niet, controleer dan of de juiste Hostname in het Presscloud overzicht overeenkomt met het veld Hostname/Name/Host/Alias in het overzicht van jouw domeinhost.

Opmerking: Het kan tot 24 uur duren totdat alle DNS records goed zijn doorgegeven. In de praktijk blijkt dit echter meestal tot 5 minuten te duren.

Support

Als je hulp nodig hebt met de verificatie, kan je contact opnemen met Presscloud support.

Opmerking: Maak je gebruik van een webdeveloper en heb je geen ervaring met het instellen van een DNS? Dan kan je er ook voor kiezen om de instructies naar jouw developer te e-mailen. Klik hiervoor in het dashboard van Presscloud rechtsboven op het tandwiel > Domein / DNS instellingen en geef hier het e-mailadres van de developer op.