Hoe wijzig ik een perslijst?
Timon Hendriks avatar
Geschreven door Timon Hendriks
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt een perslijst wijzigen door bij Media naar het kopje ‘Perslijsten’ te gaan.

Als je alleen de naam en/of de omschrijving wilt wijzigen, dan kun je op de 3 puntjes klikken, om vervolgens op 'Perslijst bewerken' te klikken. Hier zijn zowel de naam als de omschrijving aanpasbaar.

Indien je journalisten uit je perslijst wilt halen, dan kan dat uiteraard ook. Klik een perslijst aan, en verwijder de journalisten uit de perslijst door de vierkantjes aan te vinken en op de knop 'Geselecteerde journalisten uit perslijst verwijderen'.

Het toevoegen van journalisten aan je perslijst behoort ook tot de mogelijkheden. Dit begint echter bij Media bij het kopje 'Journalisten'. Hier kan je op basis van Keywords, Naam en/of Media journalisten vinden voor je perslijst (zie ook dit artikel over het zoeken op journalisten). Voeg ze vervolgens toe door:

1. Iedere journalist handmatig te selecteren of het vakje 'Alles selecteren' aan te vinken;

2. Te klikken op de knop 'Toevoegen aan perslijst';

3. Jouw selecties in de juiste perslijst te zetten.

Tip: Indien je veel aanpassingen gaat maken, maar de oorspronkelijke perslijst niet verloren wil laten gaan, dan kun je je oorspronkelijke perslijst voorafgaand dupliceren.

Tip 2: Bij 'Journalisten' vind je rechtsboven in het scherm de knop 'Presscloud AI'. Hier kunnen onze AI-gedreven functies je helpen in het samenstellen van je perslijst.