Bokens anatomi
E
Skrivet av Eva Ribich
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vi jobbar tillsammans med ett tryckeri som trycker böcker on-demand, alltså en och en vartefter de säljs. Den tryckmetod som tillämpas är digitaltryck, vilket gör att tryckfilerna utformas på ett annat sätt än den traditionella offset-tekniken.

Över tid kommer viss variation i tryckresultat, färger, papperstyper etc. att förekomma, i takt med att tryckeriet kalibrerar maskinernas inställningar.

Vi rekommenderar att du alltid beställer ett provtryck för att se hur boken kommer att se ut innan du publicerar eller beställer ett större antal böcker.

Inlaga

Inlagan får inte vara exporterad som uppslag, den ska bestå av enkla sidor.

• Första sidan i din PDF-fil kommer även att bli första sidan i boken. Tänk på att varje ojämn sida i din pdf-fil hamnar till höger i ett uppslag, medan varje jämn sida hamnar till vänster i uppslaget.

• Vi lägger alltid till en sida i inlagans slut med tryckår, tryckort, utgivare, ISBN samt EAN-kod i samband med tryck.

• Om du vill att boken ska tryckas med smutssidor eller ange tryckort och ISBN i kolofonen behöver du lägga till detta i tryckfilen. Du bör inte ange tryckeri eller tryckår i din inlaga eftersom denna information riskerar att bli föråldrad.

Omslag

Omslag ska skapas i ett sammansatt ark och innehålla baksida av pärm, rygg, framsida av pärm. Det är inte möjligt att trycka på omslagets insida.