Omslagsmall
E
Skrivet av Eva Ribich
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När du har laddat upp bokens inlaga på ditt Publit-konto blir en omslagsmall i PDF-format tillgänglig för nedladdning. På omslagsmallen ser du vilka dimensioner ditt omslag ska ha, som du kan använda när du skapar dina tryckfiler i InDesign (den bör inte importeras in i det program du använder för att skapa din tryckfil.)

Vi rekommenderar att du skapar dina tryckfiler i InDesign, eller likvärdigt program som är tänkt för att formge och redigera böcker. Om du skapar dina tryckfiler i ett annat program finns det stor risk att du inte kommer kunna ladda upp dina tryckfiler eller att tryckresultatet inte blir som du önskar.

Att använda program som inte är avsedda för att skapa tryckfiler kommer att äventyra tryckresultatet eftersom det är svårt att få till exakta mått, vilket behövs för att formge boken så att inlaga och omslag passar ihop. Till exempel är Word inte avsett för att skapa tryckfärdiga filer, det blir därför ofta fel med bilder, färgåtergivning, exportinställningar, formgivning och storlek på PDF-dokumentet.