Använd färdiga tryckinställningar (färg och utfall)

En job options-fil innehåller förinställningar som kan användas vid export av tryckfiler

E
Skrivet av Eva Ribich
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

En job options-fil innehåller en eller flera inställningar som ställs in då du exporterar din inlaga eller ditt omslag till PDF från ditt InDesign-dokument. Du kan använda den för att slippa ställa in en eller flera exportinställningar själv.

1. Ladda ner den zippade filen.

2. Packa upp zip-katalogen.

3. Gå in i InDesign.

4. Klicka på Arkiv, Adobe PDF-förinställningar, Definiera…

5. Klicka på Läs in…, välj job-options-filen, Öppna.

Om din fil inte har några utfallande bilder behöver pdf-filen inget utfall, men vi rekommenderar ändå att du använder job-options-filen. Exportinställningen optimerar din fil och komprimerar bilder som har en högre upplösning än 450 ppi. Den lägger även till utfall på 5 mm och ställer in en TrimBox som visar var dokumentet ska beskäras.

Tänk på att utfallet inte fyller någon funktion om du inte dragit ut bilden/bakgrunden minst 5 mm utanför dokumentets kant på varje sida. Om bilden/bakgrunden slutar i dokumentets kant kommer utfallet att bli vitt och då riskerar boken att få vita kanter vid tryck.