Skapa bokens inlaga i InDesign
E
Skrivet av Eva Ribich
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Börja med att skapa bokens inlaga eftersom du behöver veta bokens sidantal innan du skapar omslaget.

1. Börja med att skapa ett nytt dokument och ange de dimensioner (bredd och höjd) som du vill att inlagan ska ha. Dimensionerna inkluderar inte utfall.

2. Skapa PDF-filen som enkla sidor, ej uppslag. Valfria marginaler ställs in.

3. Om du har utfallande bilder eller grafik i bokens inlaga bör du dra ut bilden minst 5 mm från dokumentets kant, det blir dokumentets utfall.

4. När du ska exportera till PDF, gå till Arkiv, Adobe PDF-förinställningar och välj Publit pdf export. Döp sedan filen och klicka på Spara.

Använd alltid ett program som är avsett för tryckfiler så att du kan få till rätt inställningar. Om du inte vill eller kan skapa bokens filer själv rekommenderar vi att anlita någon som erbjuder layout- eller designtjänster.