EAN och ISBN i tryckfiler
Mattias Christensen avatar
Skrivet av Mattias Christensen
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När du har tilldelat boken ett ISBN i Publit kommer en EAN-kod att skapas i formatet .svg. Denna kan du ladda ned och föra in på ditt omslag. Om du vill ha EAN-koden i ett annat format finns det flera olika tjänster för att skapa EAN-koder på internet som är gratis där du kan ladda ner koden i det format du önskar. Viktigt är att placera EAN och ISBN på omslaget för annars finns det risk att böckerna försvinner i hanteringen hos återförsäljarna.

Det finns inget krav på att boken ska ha en kolofonsida med tryckinformation, eftersom denna information kommer att ändras över tid. Vid varje trycktillfälle läggs en sida till med tryckår, tryckort, ISBN samt EAN-kod baserat på den metadata du fyllt i. Denna sida förekommer på bokens sista sida och kommer aldrig att debiteras dig som utgivare.

Om du upptäcker fel i dina tryckfiler efter att du har publicerat din bok är det inte längre möjligt att byta ut dina tryckfiler. I de fall du önskar uppdatera en utgåva behöver du publicera boken på nytt med ett unikt ISBN. Detta för att nya pliktexemplar skall kunna skickas till biblioteken.