Generell information
Är Publit ett förlag?
E
Skrivet av Eva Ribich
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Nej, Publit är en plattform för förlag, företag eller utgivare som vill göra böcker tillgängliga för försäljning på ett smidigt sätt utan att det involverar alltför stor risk. Genom Publit kan du publicera och sälja tryckta och digitala böcker utan att behöva sköta det administrativa kring distribution, försäljning och kontakt med tryckeri eller återförsäljare.

Som användare av tjänsten äger du rättigheterna till de böcker som laddas upp i vårt system, och ansvarar själv för att skapa filer, uppladdning, beställa provtryck och övriga inställningar på ditt konto.

Användaren agerar antingen i egenskap av myndig privatperson, eller som behörig representant för det företag som är Publits juridiska motpart. Det åligger användaren att säkerställa innehav av förfoganderätt över publicerat material, att garantera att detta ej bryter mot svensk lagstiftning, samt att filer som görs tillgängliga via Publit är tekniskt och innehållsmässigt riktiga. Det är vidare användarens ansvar att underrätta sig om vilka marknader som nås via respektive återförsäljare.