Måste man använda InDesign för att skapa tryckfiler?
Mattias Christensen avatar
Skrivet av Mattias Christensen
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det är inget krav att använda InDesign för att skapa tryckfärdiga filer. Du som skapar filerna ser till att de är utformade för tryck och kan därför använda ett likvärdigt program som är tänkt för att formge och redigera böcker för att trycket ska bli så bra som möjligt. Programmet bör klara av att exportera filer som är avsedda för tryck och som har funktioner och inställningar för nödvändiga inställningar som färgprofil, utfall m.m.

Program som t. ex. Word är inte avsett för att skapa tryckfiler och därför blir det ofta fel med bilder, färgåtergivning, exportinställningar, formgivning och storlek på PDF-dokumentet. Detta är viktigt att ha i åtanke om man överväger olika programalternativ.