Webbshoppen
Installera webbshop på en hemsida
Mattias Christensen avatar
Skrivet av Mattias Christensen
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hemsida
Webbshoppen består av en kort kodsträng som du klistrar in i ett HTML-dokument på din hemsida. När någon besöker hemsidan anropar kodsträngen Publit varpå shoppen läses in. Resultatet blir att du har en fullt fungerande nätbokhandel inbäddad på din hemsida.

När du uppdaterar inställningarna i en webbshop eller ändrar priset på en utgåva så uppdateras shoppen direkt. Även om du klistrat in din kod på flera olika hemsidor uppdateras webbshoppen automatiskt överallt.

Bästa sättet att få shoppen att smälta in på din sida är att bädda in koden. För att kunna göra det behöver du ha möjlighet att redigera innehållet på din hemsida, antingen via ett CMS (Content Management System), eller genom att ändra direkt i html-koden (webbshoppen bör bäddas in i ett block-nivå-element, förslagsvis i en div). Det går bra att ha flera shoppar på samma webbplats, men endast en per html-sida.