Hoe kiest u uw concurrenten?

Ontdek hoe u de juiste concurrenten kiest en waarom het belangrijk is om te weten wat uw concurrenten doen.

B
Geschreven door Bonjamin
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Overzicht:

1. Wat zijn concurrenten en hoe kies je ze?

Concurrenten zijn vergelijkbare bedrijven die producten of diensten aanbieden die vergelijkbaar zijn met de producten of diensten die uw bedrijf ook aanbiedt. Dit kunnen lokale bedrijven zijn, maar ook andere landelijke bedrijven. Het is belangrijk om degenen te identificeren en te selecteren die uw concurrentie het beste vertegenwoordigen voor uw klanten. Bij het optimaliseren van uw website moet u weten hoe uw concurrenten het doen en meer te weten komen over hun bedrijf. We stellen potentiële concurrenten voor op basis van uw locatie, bedrijfssector en website. Als u echter uw directe concurrenten kent, kunt u het beste hun website-URL handmatig invoeren.

Concentreer u op uw directe en lokale concurrenten en probeer te voorkomen dat u grote bedrijven aan uw lijst toevoegt. Als u grote bedrijven selecteert, kan dit u een onrealistisch overzicht geven van uw bedrijf en wie uw echte lokale concurrenten zijn . Met rankingCoach kunt u maximaal 5 concurrenten selecteren die u kunt volgen. Met een up-to-date lijst van uw concurrenten, zal rankingCoach u voorzien van:

• Lijst van uw concurrenten backlinks

• Rangschikkingsrapporten voor dezelfde zoekwoorden die u ook gebruikt

• Posts op sociale media en online activiteiten

• Melding wanneer uw concurrent wordt genoemd of een review krijgt

• Melding wanneer hun Google-posities stijgen of dalen

• Controleer voor welke van uw zoekwoorden uw concurrenten actieve advertenties hebben

• U kunt advertenties van concurrenten zien

2. Hoe kan ik concurrenten toevoegen aan mijn rankingCoach?

U kunt uw concurrenten toevoegen tijdens het onboardingproces. We laten u een lijst zien van de potentiële concurrenten in het gebied en u hoeft alleen maar op degene te klikken die u wilt volgen. Als u geen concurrent kunt vinden tussen degene die we voorstellen, voeg dan de URL van hun website toe.

Als u op enig moment nieuwe concurrenten wilt toevoegen of bestaande wilt verwijderen, kunt u dat doen in uw account. Ga naar het “ Algemeen” tabblad > “Concurrenten” en “Klik om ui te vinken”.

De rankingCoach-app geeft u regelmatig updates over de activiteiten van uw concurrenten in onze meldingsfeed , evenals in de SEO-rapporten .

Als u uw concurrenten kent en ons vertelt wie ze zijn, zullen we u vertellen hoe u ze voor kunt blijven. Neem contact op met ons supportteam voor een antwoord op al uw vragen over het kiezen van de juiste concurrenten.

Neem voor vragen contact op met ons supportteam, we helpen je graag verder.

Nog andere vragen? We hebben meer artikelen over verschillende onderwerpen op: