rankingCoach Opdrachten
Waar begin ik in rankingCoach?

Hoe begin ik? Hoe ga ik aan de slag? Waar begin ik?

B
Geschreven door Bonjamin
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ben je nieuw bij rankingCoach? Lees dan dit artikel om te weten waar je moet beginnen en hoe je het meeste uit de app kunt halen!

Overzicht

1. Wat kan ik doen met rankingCoach?

rankingCoach biedt twee soorten online marketingapplicaties:

• rankingCoach FREE (gratis versie)

• rankingCoach 360 (betaalde versie)

Beide applicaties zijn ontworpen voor het MKB (Midden- en kleinbedrijven), maar hebben verschillende doeleinden en functies.

rankingCoach FREE is een gratis monitoring-app die u op de hoogte houdt van wat er online gebeurt dankzij e-mailmeldingen, rapporten en in-app feed. De app is er om ervoor te zorgen dat je alle informatie hebt die je nodig hebt om je online-aanwezigheid efficiënt te beheren.

rankingCoach 360 is de complete digitale marketingoplossing voor het MKB . Het is ontworpen om u te helpen werken aan elk aspect van uw online-aanwezigheid. Het helpt u niet alleen om te volgen wat er online gebeurt, maar het biedt u ook de volgende functies:

• Optimaliseer uw website om uw positie in de zoekmachines te verhogen;

• Registreer uw bedrijf in alle belangrijke lokale bedrijfsgidsen om uw lokale zichtbaarheid te vergroten;

• Beheer uw beoordelingen vanaf één platform;

• Maak professionele Google Ads-campagnes om direct meer verkeer naar uw website te krijgen.

2. Hoe stel ik mijn account in?

Of je nu voor rankingCoach FREE of rankingCoach 360 hebt gekozen, het opzetten van je account is eenvoudig, snel en helemaal ongecompliceerd . Het enige wat je hoeft te doen is de stappen op je scherm te volgen:

1. Voer de naam van uw bedrijf in de zoekbalk in en zoek het op. Als uw bedrijf niet op deze manier kan worden gevonden, voert u eenvoudig uw bedrijfsgegevens en adres handmatig in.

2. Selecteer zoekwoorden voor uw bedrijf . Bekijk dit artikel als je hulp nodig hebt.

3. Bevestig of voeg uw bedrijfssector toe .

4. Selecteer uw belangrijkste concurrenten. Zorg ervoor dat u bedrijven kiest die even groot zijn als uw bedrijf en die in hetzelfde gebied actief zijn als u.

5. Controleer uw bedrijfsinformatie om er zeker van te zijn dat er geen fouten zijn

6. Klik op "Voltooien" om af te ronden.

Zodra u op "Voltooien" heeft geklikt, wordt u automatisch doorgestuurd naar uw rankingCoach-dashboard en kunt u genieten van alle functies van uw account. Blijf lezen om te weten wat u vervolgens moet doen.

3. Waar te beginnen met rankingCoach FREE?

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de monitoringoplossing van rankingCoach FREE, is het belangrijk om op de volgende onderdelen te letten:

1. Begin door hier uw Google Mijn Bedrijf-profiel te koppelen en krijg direct toegang tot uw Google Mijn Bedrijf-inzichten vanuit uw rankingCoach-account.

2. Sluit hier Google Analytics aan om de voortgang van het verkeer op uw website te kunnen volgen.

3. Koppel hier uw socialmediaprofielen aan om een duidelijk beeld te krijgen van uw aanwezigheid op deze platformen.

4. Selecteer uw voorkeuren met betrekking tot e-mailmeldingen en blijf op de hoogte van wat er online gebeurt (klik hier voor instructies): u kunt ofwel directe meldingen krijgen, een wekelijkse samenvatting of beide. We raden u aan om minimaal het weekoverzicht te selecteren.

5. Download de rankingCoach-app om altijd de informatie te ontvangen die je nodig hebt en dit altijd binnen handbereik hebt!

Als je eenmaal helemaal klaar bent, hoef je alleen maar je inbox regelmatig te bekijken en de app om de twee tot drie dagen, zodat je, als er iets gebeurt, snel kunt reageren en je merk en je reputatie kunt beschermen en monitoren.

Als je merkt dat de situatie niet vooruitgaat zoals je zou willen en je wilt wat hulp om actief aan je online-aanwezigheid te werken en deze te verbeteren, bekijk dan rankingCoach 360 . Het heeft alle functies die je nodig hebt om je zichtbaarheid te vergroten.

4. Waar te beginnen met rankingCoach 360?

Om het meeste uit de rankingCoach 360 applicatie te halen, moet u eerst alle geautomatiseerde functies activeren die u resultaten kunnen opleveren voor de korte termijn, evenals de controlefunctie van uw account:

1. Begin met het invullen van de lokale marketing setup hier en activeer de synchronisatie van de online lokale bedrijfsgidsen. Dit zal uw zichtbaarheid in lokale bedrijfsgidsen en in lokale zoekopdrachten op Google Search en Google Maps een boost geven.

2. Koppel hier je Google Mijn Bedrijf profiel met rankingCoach. Het geeft u direct toegang tot uw Google Mijn Bedrijf-inzichten en recensies. Je kunt zelfs beoordelingen beantwoorden en je profiel bijwerken vanuit de app.

3. Koppel hier de Facebook-pagina van uw bedrijf voor de synchronisatie. Hiermee kunt u uw profielinformatie eenvoudig bijwerken en de beoordelingen van uw klanten efficiënt beheren door ze snel te beantwoorden.

4. Maak hier een Google Ads-campagne met behulp van de geautomatiseerde suggesties van rankingCoach. Het leidt u automatisch naar de top van de resultaten van Google en verhoogt onmiddellijk uw websiteverkeer.

5. Koppel hier uw Google Analytics om een ​​goed overzicht te krijgen van het verkeer op uw website en de vooruitgang te monitoren.

6. Koppel hier uw andere sociale-mediaprofielen om ervoor te zorgen dat u al uw online marketinginzichten op één plek hebt verzameld.

7. Selecteer uw voorkeuren met betrekking tot e-mailmeldingen (klik hier voor instructies). U kunt ofwel directe meldingen, een wekelijkse samenvatting of beide krijgen. We raden u aan om minimaal het weekoverzicht te selecteren.

Zodra dit allemaal is gedaan, kunt u zich eindelijk concentreren op acties met resultaten op de lange termijn en beginnen met het werken aan de aangepaste SEO-opdrachten in de applicatie die voor u zijn gemaakt. Onthoud dat SEO een marathon is, geen sprint. Het is niet nodig om alle taken in twee dagen te doen. De betere aanpak is om er elke week een paar te doen.

U moet de rapporten in de gaten te houden om ervoor te zorgen dat u alles onder controle heeft en snel kunt reageren wanneer dat nodig is.

5. Waar kan ik hulp krijgen?

Als je vragen hebt, kun je altijd ons helpcentrum raadplegen. Met meer dan 80 artikelen over rankingCoach en online marketing, hebben we hoogstwaarschijnlijk de antwoorden die je zoekt!

Voor meer algemene informatie over online marketing, aarzel niet om onze blog te bekijken. Voer een zoekwoord in de zoekbalk in om alle relevante artikelen te vinden die aan dit onderwerp zijn gekoppeld.

Last but not least, u kunt altijd contact opnemen met ons supportteam. Neem contact met ons op via e-mail (support-nl@rankingcoach.com ) of via de chatbot op je rankingCoach 360-account. Wij helpen u graag!

Verder nog vragen? We hebben hier aanvullende artikelen over meer onderwerpen: