Google Ads-rapporten

Ontdek hoe u de rapporten van uw advertentie en de algehele prestatie van de campagne kunt controleren in uw Google Ads-instellingen.

B
Geschreven door Bonjamin
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Overzicht:

1. Waar vind ik mijn Ads-rapporten in rankingCoach?

Als u weet hoeveel u per dag uitgeeft voor uw advertenties, wat de kosten per klik, het aantal vertoningen en weergaven zijn, kunt u een betere campagne maken en meer conversies genereren.

Google Ads-rapporten met rankingCoach geven aan hoeveel u tot nu toe heeft uitgegeven, hoeveel klikken en vertoningen u heeft gehad en op welke zoekwoorden er vaker wordt geklikt .

U vindt al uw Ads-rapporten in de Google Ads → Campagne gedeelte van uw account en dashboard. Zodra uw campagne live is, zijn uw rapporten niet onmiddellijk beschikbaar, want u kunt uw campagnegegevens samenstellen. Als u advertenties uitvoert voor zoekwoorden met een hoog zoekvolume, zijn de rapporten tussen 24 en 72 uur beschikbaar.

Al uw Google Ads-details, instellingen en componenten zijn beschikbaar op het Google Ads-tabblad in het dashboard. Eerst krijgt u de campagne-instellingen en details te zien zoals zoekwoorden en componenten. Scrol met uw muis naar beneden om de lijst met uw actieve en inactieve advertenties te vinden.

Elk van de advertenties heeft een overzicht van de klik, de kosten per klik en de totale kosten.

Dit geeft je meer zichtbaarheid over welke advertentie daadwerkelijk beter werkt en meer verkeer genereert.

Hierdoor krijg je meer zichtbaarheid op welke advertentie nu eigenlijk beter werkt en meer verkeer oplevert. Meer informatie over advertentie-items vindt u hier .

Als u onder elke advertentie op “Zie details” klikt, krijgt u een overzicht en meer inzicht in de grafiekweergave, zoals welk apparaat gebruikt is. Houd er rekening mee dat u de weergave kunt aanpassen om de rapporten van de afgelopen 24 uur, 7 dagen, 1 maand, 6 maanden of vanaf het begin te zien.

2. Hoe lees ik mijn advertentierapporten?

Kies de tijdsperiode die u wilt controleren en de app zal uw resultaten weergeven volgens de geselecteerde tijdsperiode.

• De klikken zijn het totale aantal klikken dat u voor al uw advertenties heeft ontvangen. Dit is wanneer iemand op de blauwe koptekst of hoofdtekst van de advertentie klikt. Zelfs als de gebruiker uw website niet kan bereiken omdat deze niet beschikbaar of offline is, wordt dit toch als een klik geteld.

• De vertoningen geven aan hoe vaak uw advertenties worden weergegeven. Telkens wanneer een advertentie wordt weergegeven in de Google-resultaten of het netwerk, wordt dit geteld als een weergave. Dit wordt ook wel een impressie genoemd.

• De Cost Per Click (CPC) geeft de gemiddelde kosten aan die u per klik betaalt. Dit helpt u de kosten en baten van advertentiecampagnes te meten.

• De kosten van klikken, ook wel klikkosten genoemd, geven aan hoeveel van uw budget tot nu toe is gebruikt. Het budget wordt alleen besteed wanneer klanten daadwerkelijk op uw advertenties klikken.

Dit gedeelte toont ook grafieken over het aantal weergaven en klikken dat u heeft gekregen van verschillende apparaten: desktop, tablets en mobiele apparaten.

rankingCoach geeft je alle informatie over de clicks, views, cost per click en totale kosten per zoekwoord. Het kan zijn dat er op sommige zoekwoorden meer wordt geklikt dan op andere, of dat sommige helemaal geen klikken krijgen. Het is belangrijk om elk zoekwoord te controleren, omdat u mogelijk zoekwoorden moet vervangen die niet voor u werken.

Houd er rekening mee dat NIET alle zoekwoorden die u in rankingCoach heeft geselecteerd, worden weergegeven in het gedeelte Advertentie-campagne, omdat sommige zoekwoorden geen vertoningen of klikken hebben. U krijgt alleen rapporten van de zoekwoorden die daadwerkelijk vertoningen en klikken hebben opgeleverd.

3. Google Ads-budget

In het gedeelte Ads-budget ziet u hoeveel u in totaal aan uw budget heeft uitgegeven en wat er nog van uw budget over is. Het toont ook een grafiek van de budgetgeschiedenis waarin u de gemiddelde uitgaven per dag voor uw huidige live advertenties kunt zien.

Voor meer informatie over uw Google Ads-budget scrolt u omlaag naar uw Ads-budget in het gedeelte Google Ads-rapporten.

Budget/dag toont het gekozen dagbudget voor elke datum. In het gedeelte Uitgegeven ziet u hoeveel van dat dagbudget daadwerkelijk is uitgegeven. Het gedeelte Klikken laat zien hoeveel klikken u voor elke datum heeft ontvangen en het gedeelte Kosten per klik laat zien hoeveel u per klik voor die datum hebt betaald.

De grafiekweergave toont u de budgetgeschiedenis over de geselecteerde periode. De grijze lijn geeft het ingestelde budget weer, terwijl de blauwe lijn aangeeft hoeveel er daadwerkelijk is uitgegeven.

Ook al heeft u een dagbudget ingesteld , het kan zijn dat u op sommige datums meer uitgeeft aan advertenties dan op andere. Om uw advertentiedoelen volledig te bereiken, past Google uw dagbudget automatisch aan om ervoor te zorgen dat u zoveel mogelijk klikken en conversies krijgt. Daarom kan het zijn dat u de ene dag meer van uw budget besteedt en de volgende dag minder. Google zal echter nooit meer uitgeven dan u heeft toegewezen.

Uw rapporten tonen u ook de kosten van de servicekosten, heffingen en belastingen, evenals de correctie van de verkeerd berekende klikken. Dit wordt automatisch gecorrigeerd en heeft geen invloed op uw dagbudget. Uw advertentie budgetgegevens kunnen ook worden geëxporteerd in het XLS-document, zodat u uw advertentiekosten gemakkelijk kunt volgen.

Uw Ads-rapporten worden regelmatig bijgewerkt met de resultaten van de klikken en kosten, evenals het resterende budget en het opwaardeerbedrag.

Advertenties kunnen op elk moment worden gepauzeerd, en u kunt ook de terugbetaling van het resterende budget aanvragen. Neem gewoon contact op met ons supportteam of bekijk het artikel Hoe vraag je een terugbetaling aan van het resterende Ads budget?

Neem voor vragen contact op met ons supportteam, we helpen je graag verder.

Nog andere vragen? We hebben meer artikelen over verschillende onderwerpen op: