rankingCoach Google Ads
Hoe maak je een gerichte Google Ads-campagne met rankingCoach
Hoe maak je een gerichte Google Ads-campagne met rankingCoach

Leer hoe u een efficiënte en gerichte Google Ads-campagne maakt met rankingCoach.

B
Geschreven door Bonjamin
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Overzicht:

1. Kies de juiste zoekwoorden

Google Ads staat nu bekend als Responsieve Ads, en dit betekent dat Google de grootte, het uiterlijk en de indeling van Ads automatisch aanpast aan de beschikbare advertentieruimten. In het artikel Google Ads met rankingCoach vind je meer over het opzetten van Ads campagnes, maar hoe je een effectieve campagne opzet hangt van meer factoren af zoals zoekwoorden, budget, regio en componenten.

Wanneer u uw Google Ads-campagne opzet, heeft u de mogelijkheid om te kiezen op welke zoekwoorden uw advertenties moeten worden weergegeven.

Het selecteren van de juiste zoekwoorden voor uw campagne heeft niets te maken met het kiezen van zoekwoorden voor uw SEO-strategie . U moet elke keer dat iemand op uw advertenties klikt namelijk betalen, en als u uw geld niet wilt verspillen en als u het aantal conversies wilt maximaliseren, moet u ervoor zorgen dat gebruikers die op uw advertenties klikken, echt geïnteresseerd zijn in het kopen van uw producten of diensten. Klanten zoeken naar uw producten met behulp van uw zoekwoorden die uw service of product beschrijven.

Als u bijvoorbeeld auto's verkoopt en uw zoekwoord 'auto' is, worden uw advertenties weergegeven voor iedereen die het woord 'auto' in de zoekbalk intypt. Sommige gebruikers willen echter misschien weten welke nieuwe automerken dit jaar zullen lanceren. Het is daarom zeer waarschijnlijk dat u veel klikken krijgt van mensen die nooit van plan waren een auto te kopen, maar geïnteresseerd zijn in de auto-industrie in het algemeen. Dat betekent dat u geld uitgeeft aan bezoekers door klikkosten zonder enige conversie.

Om je doelgroep beter te targeten, moet je specifieker zijn. Kies bijvoorbeeld zoekwoorden als 'een auto kopen' of 'waar kan ik een auto kopen' om ervoor te zorgen dat u zich alleen op potentiële kopers richt. Hetzelfde geldt als u slechts één type product verkoopt. Laten we zeggen dat u alleen BMW-auto's verkoopt. De zoekwoorden 'auto' of 'waar een auto te kopen' zullen dan niet de gebruikers naar uw website leiden die u zoekt. Gebruik zoekwoorden als 'een BMW-auto kopen' of 'waar een BMW-auto kopen'.

De lijst met zoekwoorden voor uw Google Ads kan altijd worden gewijzigd en bijgewerkt in de instellingen van de Google Ads-campagne.

Wanneer u de muisaanwijzer op het zoekwoord houdt, heeft u de mogelijkheid om het maandelijkse zoekvolume, de positie en de geschatte klikkosten te zien. Deze informatie helpt u bij het bepalen van uw dagbudget en hoeveel u per dag wilt besteden.

2. Uitsluitingszoekwoorden toevoegen

Het kiezen van de juiste zoekwoorden gaat niet alleen over het toevoegen van de woorden die uw klanten waarschijnlijk zullen gebruiken om u te vinden. In de Google Ads-instellingen binnen de rankingCoach heb je de mogelijkheid om uitsluitingszoekwoorden en merkzoekwoorden toe te voegen. Wanneer u uitsluitingszoekwoorden instelt, beschouw het dan als een lijst met zoekwoorden waarmee u bepaalde zoektermen van uw campagnes kunt uitsluiten en u alleen de klant kunt bieden die daadwerkelijk in de advertentie klikt en zich met de inhoud bezighoudt.

Als u gloednieuwe auto's verkoopt, wilt u misschien gebruikte auto's toevoegen aan uw lijst met uitsluitingszoekwoorden. Dit elimineert alle klanten die op zoek zijn naar gebruikte auto's en u krijgt alleen klikken en kosten voor de klanten die op zoek zijn naar een nieuwe auto.

Het doel van het gebruik van uitsluitingszoekwoorden is ervoor te zorgen dat uw advertenties alleen aan geïnteresseerde klanten worden weergegeven en dat u uw dagbudget en klikken niet verspilt.

Om uitsluitingszoekwoorden toe te voegen aan de rankingCoach Ads-campagne, klikt u op het tabblad Google Ads en vervolgens Zoekwoorden, voegt u de zoekwoorden toe, gescheiden door komma's en slaat u de wijzigingen op.

3. Merkzoekwoorden toevoegen

Net als uitsluitingszoekwoorden, kunnen merkzoekwoorden ook worden toegevoegd in de Google Ads-zoekwoordeninstellingen. Merkzoekwoorden zijn woordgroepen die verband houden met uw merknaam of producten die u verkoopt. Zoekwoorden van het rankingCoach-merk kunnen bijvoorbeeld zijn: rankingCoach, rankingCoach SEO, rankingCoach-app.

Merkzoekwoorden worden meestal ontdekt in zoekopdrachten op sociale media en daarom is het belangrijk dat u ze zowel in de advertenties als in de posts op sociale media gebruikt.

Nadat u uw merkzoekwoord heeft toegevoegd, kunt u ook het zoekvolume en de positie op het specifieke merkzoekwoord zien.

Alle zoekwoorden, algemeen, negatief en merk kunnen worden gewijzigd of verwijderd door op het pictogram ernaast te klikken .

4. Dagbudget instellen

Hoeveel moet ik uitgeven en hoeveel klikken krijg ik? Dit is een van de meest voorkomende vragen. Het instellen van een dagbudget in rankingCoach geeft je een schatting van de klikken die je zou kunnen krijgen met een bepaald budget dat je instelt.

Het dagbudget wordt ingesteld tijdens het instellen van de campagne en het bedrag dat u instelt, bepaalt uw vertoningen, klikken en conversies.

Een klein budget geeft u minder klikken. Hoe meer geld u investeert, hoe meer klikken u krijgt. Maar houd er rekening mee dat de resultaten ook afhankelijk zijn van uw zoekwoorden.

Sommige zoekwoorden zijn duurder dan andere. Algemene zoekwoorden, die door veel andere bedrijven worden gebruikt, hebben hogere kosten per klik. Dit betekent dat als u een klein budget heeft, het met slechts een paar klikken kan worden uitgegeven en dat niet zo veel mensen de kans krijgen om de advertentie te zien. Als u algemene zoekwoorden target, zoals een van ons voorbeeld - auto , zullen de kosten hoger zijn en dat betekent dat het wordt aanbevolen om ook uw dagbudget te verhogen om uw kansen om zichtbaar te zijn te maximaliseren.

Als u alleen dure zoekwoorden heeft gekozen, zoekwoorden die populair zijn en door veel bedrijven worden gebruikt, en uw budget is laag, dan worden uw advertenties minder weergegeven en is uw budget snel besteed. Dit betekent dat u niet veel verkeer op uw website krijgt en dus ook niet veel conversies. Houd bij het instellen van het budget rekening met het aantal klikken dat u krijgt en hoeveel u per dag wilt besteden.

Houd er rekening mee dat de betaling van uw Ads-campagne wordt gedaan via prepaid tegoed. Lees dit artikel als je meer wilt weten over hoe de betaling van je Ads-campagne werkt.

5. Doelregio

Het definiëren van uw doelregio kan een uitdagend onderdeel zijn, afhankelijk van het type bedrijf dat u opereert. Uw werkgebied in de accountconfiguratie bepaalt uw doelregio in de advertenties. Als u op nationaal niveau actief bent, betekent dit dat het hele land de advertenties kan zien. Maar wat als u alleen in een lokaal gebied werkt of als u niet wilt dat het hele land de advertenties te zien krijgt. In dit geval is het definiëren van uw doelregio wat u moet doen.

Bedenk hoe ver je zou willen gaan om producten of diensten zoals die van jou te krijgen? Als u een lokaal bedrijf heeft, komen de meeste van uw klanten waarschijnlijk uit een beperkte straal. Daarom moet u bij het opzetten van uw advertentiecampagne een realistisch doelgebied rond uw locatie kiezen.

Het heeft geen zin om uw advertenties in het hele land te laten weergeven. Ja, het aantal vertoningen kan stijgen, maar de klikkosten zullen hoger zijn en er zullen geen conversies plaatsvinden omdat u te ver weg bent voor de klanten om u daadwerkelijk te bezoeken of een aankoop te doen.

U kunt uw doelregio instellen in de eerste campagne-instellingen of later in de advertentie-instellingen. Klik gewoon naar Google Ads - Campagne - Doelregio.

6. Advertentie-componenten toevoegen

Uw Google Ads moet ook zoveel mogelijk details van uw bedrijf weergeven, zodat klanten gemakkelijk contact met u kunnen opnemen en u of het product kunnen vinden.

Deze functie van de advertenties wordt Advertentie-component genoemd.

Advertentie-componenten tonen aanvullende informatie over uw bedrijf, zoals telefoonnummer, webpagina, link naar product en adres.

Advertentie-componenten helpen om zoveel mogelijk informatie aan potentiële klanten te leveren en hen meer redenen en opties te geven om op te klikken. Bovendien verbeteren advertentie-componenten de klikfrequenties doorgaans met enkele procentpunten.

Zodra uw campagne actief is, kunt u deze wijzigen en de componenten activeren.

7. Plan uw advertenties

Met uw functie voor advertentie-componenten kunt u ook uw advertenties plannen. Als u niet wilt dat klanten uw advertenties buiten werktijd zien, klikt u op de optie ADS-planning .

Standaard is de planning uitgeschakeld, zodat uw advertenties 24/7 worden weergegeven en advertentieplanningen worden ingesteld op basis van de tijdzone van uw account.

U kunt de planning op elk moment inschakelen om de advertenties binnen uw gedefinieerde openingstijden/kantooruren weer te geven.

U heeft nu alles wat u nodig heeft om eenvoudig een gerichte advertentiecampagne te maken die verkeer naar uw website trekt en voor conversies zorgt!

Neem voor vragen contact op met ons supportteam, we helpen je graag verder.

Nog andere vragen? We hebben meer artikelen over verschillende onderwerpen op: