Alle visuals zoals logo's, foto's, infographics en video's hebben een sterke impact op SEO. Zorg er bij het optimaliseren van media-content voor uw website altijd voor dat u het volgende controleert:

• Kwaliteit van de foto

• Alt-tekst

• Laadsnelheid:

• Bijschriften en afbeeldingstitel

Kwaliteit van de foto

U wilt dat uw foto's er goed uitzien, zodat mensen op uw website willen blijven om uw content te verkennen en te lezen. Of u nu foto's, afbeeldingen of infographics gebruikt, kies uw afbeeldingen zorgvuldig en zorg ervoor dat ze esthetisch en van goede kwaliteit zijn. Hoe langer bezoekers op uw website blijven en hoe meer pagina's ze bezoeken, hoe hoger uw bouncepercentage. Dit kan u helpen om betere posities in zoekmachines te bereiken, aangezien het bouncepercentage een van de rankingfactoren van Google is .

Alt-tekst

De algoritmen van Google worden steeds complexer en kunnen steeds meer content lezen en begrijpen. Voeg een korte beschrijving van uw afbeeldingen toe aan uw HTML-code. Deze beschrijving helpt zoekmachines te begrijpen waar uw foto over gaat en wordt zelfs hardop voorgelezen door schermlezers die worden gebruikt door slechtziende gebruikers.

Een van de taken van rankingCoach is om u stap voor stap te begeleiden bij het optimaliseren van de beschrijving van uw foto's. Vergeet niet om uw zoekwoorden in uw alt-tekst toe te voegen wanneer het relevant is!

Laadsnelheid

De grootte van je foto's heeft een grote invloed op de laadtijd van je website. Daarom, als uw website niet snel genoeg laadt op desktops of op mobiele apparaten, moet u de grootte en het formaat van uw afbeeldingen bekijken en deze comprimeren. Zorg ervoor dat u de kwaliteit van de foto's tijdens het proces niet verliest.

Bijschriften en afbeeldingstitels

Afbeeldingsbijschriften en afbeeldingstitels hebben geen direct effect op uw SEO. Bijschriften zijn gewoon zichtbaar op uw website en als u bijschriften aan uw foto's beter toevoegt, zullen de wijzigingen de aandacht van de bezoekers vasthouden en de tijd die op de website wordt doorgebracht verhogen. Gebruikers zullen waarschijnlijk ook meer tijd besteden aan en zich bezighouden met de inhoud als u een afbeeldingstitel met een oproep tot actie, zoals “nu lezen” of “downloaden”, aan uw foto's toevoegt.

Neem gerust contact op met onze supportteam als je vragen hebt over het optimaliseren van je foto's of over de bijbehorende taken. Ons team is hier om te helpen.

Zijn er nog vragen? We hebben hier aanvullende artikelen over meer onderwerpen:

https://help.rankingcoach.com/nl/