rankingCoach Google Ads
Hoe kan ik componenten toevoegen aan mijn Google Ads-campagne?
Hoe kan ik componenten toevoegen aan mijn Google Ads-campagne?

Wat zijn Google Ads-componenten? Is er een manier om componenten aan mijn Google Ads toe te voegen?

B
Geschreven door Bonjamin
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ontdek hoe u eenvoudig meerdere componenten toevoegt aan uw actieve Google Ads-campagne om meer klikken en conversies te ontvangen, maar ook meer online verkeer en online zichtbaarheid te krijgen!

Overzicht:

1. Wat zijn Google Ads-componenten?

Google heeft onlangs de naam gewijzigd van 'Google-extensies' naar Google Componenten (in het Engels Google Assets) . Dus als u de naam 'Google-extensies' tegenkomt, houd er dan rekening mee dat we het nog steeds hebben over de 'componenten' die we aan onze Google Ads-campagne toevoegen, zoals bel-componenten, sitelink-componenten, dus alleen de terminologie is veranderd, maar de kenmerken zijn nog steeds hetzelfde!

Google Ads is de eigen advertentieservice van Google waar bedrijven advertenties kunnen weergeven op basis van de zoekwoorden die door gebruikers zijn ingevoerd op Google Zoeken. Deze advertenties worden weergegeven in de SERP-resultaten van Google, waardoor websites "in de wachtrij kunnen springen" naar de top van de resultatenpagina's wanneer een gebruiker het advertentiezoekwoord invoert in zijn zoekopdracht. Daarnaast kunt u advertenties maken en bewerken, uw dagbudget en locatie beheren en functies voor advertentie-componenten gebruiken om een meer gerichte campagne te maken .

Nu u uw Google Ads-campagne heeft opgezet, wilt u vast graag meer informatie over uw website in uw bedrijf toevoegen aan uw huidige Ads, toch? Maak je geen zorgen! Dit is perfect mogelijk en super eenvoudig te doen met rankingCoach! Met onze optie voor advertentie-componenten kunt u uw adres, telefoonnummer, locatie maar ook verschillende sitelinks toevoegen aan uw advertentiecampagne. Houd er echter rekening mee dat de toevoegingen die in dit artikel worden uitgelegd, als componenten worden toegevoegd en niet worden opgenomen als onderdeel van de tekst van uw Ads-campagne .

Om te zien welke componenten u kunt toevoegen, gaat u naar Google Ads in het linkermenu van uw dashboard en klikt u vervolgens op 'Componenten' .

In het gedeelte "Componenten" kunt u alle benodigde componenten controleren of ze al dan niet geactiveerd zijn, in welk geval u ze kunt activeren of deactiveren door eenvoudig op de grijs/blauwe knop op de rechterkant van de componenten te klikken! Houd er rekening mee dat u geen componenten voor specifieke advertenties kunt activeren. Zodra u componenten activeert, worden deze toegepast op alle advertenties die u heeft geselecteerd. Dit betekent echter niet dat alle componenten die u heeft toegevoegd, elke keer worden weergegeven wanneer uw advertenties worden weergegeven op Google. Google geeft ze alleen weer als ze relevant zijn voor de zoekopdracht die de betreffende advertentie activeert .

2. Bel-componenten

Met oproep of bel-componenten kunt u uw telefoonnummer toevoegen aan een bestaande advertentie. Dit kan heel goed voor u zijn, omdat het aantal klikken dat u ontvangt, kan verhogen, aangezien klanten eerder op een advertentie met een betrouwbaar telefoonnummer zullen klikken . Dit is te zien wanneer het telefoonnummer wordt weergegeven, mensen kunnen op een knop klikken of tikken om u rechtstreeks te bellen, in plaats van zelf het hele nummer te moeten bellen.

Zorg ervoor dat als u uw telefoonnummer wilt toevoegen, dit als bel-component moet zijn en niet in de vorm van tekst. Als u het ergens anders in uw tekst plaatst, wordt het waarschijnlijk afgekeurd door Google vanwege hun beleid en wordt uw advertentie helemaal niet meer weergegeven in de advertenties.

3. Componenten met aanvullende informatie/highlights

De componenten met aanvullende informatie zijn erg handig om je te onderscheiden van de concurrenten en om meer gekwalificeerde leads te genereren, omdat je de klant al belangrijke informatie geeft voordat ze de website bezoeken. U kunt dit component gebruiken om de voordelen te benadrukken van de producten of services die u wilt promoten. De aanvullende informatie "Alleen afhaalservice" of "Gratis verzending" is bijvoorbeeld geschikt als restaurant, omdat dit vaak een cruciale rol speelt bij de aankoopbeslissing van de klant. Als je hoogwaardige of unieke producten aanbiedt, is het heel logisch om bepaalde productvoordelen te benadrukken, bijvoorbeeld "plasticvrij", "made in the USA" of "100% echt leer". Zo weten klanten direct welke meerwaarde uw producten of diensten hen bieden en stimuleren ze om op uw Advertentie te klikken. Klik hier voor meer informatie en tips over het gebruik van middelen met aanvullende informatie .

4. Locatie componenten

Het locatie-component is een zeer belangrijke functie voor lokale bedrijven. Door uw locatie toe te voegen, kunnen potentiële klanten uw bedrijf gemakkelijk vinden en waar het gevestigd is . Hierdoor worden uw advertenties weergegeven met uw adres, een kaart naar uw locatie of de afstand tot uw bedrijf of winkel. Gebruikers kunnen ook op het component klikken om meer informatie over uw locatie op uw Google Bedrijfsprofiel-pagina te krijgen. Als u hier meer informatie over wilt en wanneer u locatie-componenten moet gebruiken, klik hier .

5. Sitelink-componenten

Er is ook de mogelijkheid om meer links aan uw Ads-campagne toe te voegen met meerdere sitelinks-componenten . Wanneer bezoekers op de toegevoegde link klikken, gaan ze direct naar een specifieke pagina op uw website, waardoor ze gemakkelijker een bepaald product of een bepaalde dienst kunnen vinden waarnaar ze op zoek zijn. Dit kan bijvoorbeeld een product, informatie of in het bijzonder de contactpagina van uw bedrijf zijn.

Als u meer wilt weten en meer diepgaande informatie wilt hebben over de voordelen van sitelinks en hoe het precies werkt, raadpleeg dan de Google support pagina over dit onderwerp.

Houd er rekening mee dat om deze componenten aan je Ads te kunnen toevoegen, je eerst je Ads-campagne moet starten in rankingCoach.

Nu u alle informatie heeft over hoe u componenten aan uw advertenties kunt toevoegen, waar wacht u nog op? Activeer uw componenten en krijg meer klanten!

Neem voor vragen contact op met ons supportteam, we helpen je graag verder.

Nog andere vragen? We hebben meer artikelen over verschillende onderwerpen op: