Briefsjablonen toevoegen en beheren

Uitleg over over beheren van briefsjablonen

Jan Verhoeven avatar
Geschreven door Jan Verhoeven
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Briefsjablonen beheren

Om briefsjablonen toe te voegen of te beheren ga je als Superuser naar het Instellingenmenu (Tandwieltjes links onderin Rapasso) en vervolgens naar Briefsjablonen.

Een briefsjabloon verwijderen

Om een briefsjabloon te verwijderen klik je op het prullenbakje achteraan bij het betreffende sjabloon.

Let op: dit kan niet ongedaan gemaakt worden.

Een briefsjabloon toevoegen

Om een nieuw sjabloon toe te voegen klik je op het +-teken. Aan de rechterkant in je scherm zie je een invulveld, waarin je de naam van het sjabloon neerzet en er een categorie aanhangt. Klik op het potloodje om vervolgens het juiste document te kiezen. Hoe je een documentsjabloon opstelt vind je terug in het artikel Opstellen van een briefsjabloon.

Een bestaand sjabloon aanpassen

Klik in de lijst op het sjabloon dat je wilt aanpassen en vervolgens aan de rechterkant in je scherm op de naam van het sjabloon. Hier kan je vervolgens kiezen om de naam en/of de categorie aan te passen of om een ander document te koppelen.