För dig som funderar på hållbarhet
Hur arbetar Sellpy med att minska vårt ekologiska fotavtryck?
Hur arbetar Sellpy med att minska vårt ekologiska fotavtryck?

På Sellpy vill vi bedriva verksamhet som bevarar jordens resurser.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Sellpy grundades för att alla ska kunna leva cirkulärt. Det enklaste sättet att minska utsläppen är att ta bättre vara på det som redan finns. Idag är Sellpys egna utsläpp mycket mindre än vad våra besparingar är. Trots det strävar vi efter att fortsätta minska vårt ekologiska fotavtryck och vi tar hänsyn till hållbarhet i alla delar av vårt företag.

Kläder

Sellpys mål är att ge prylar ett andra liv och hålla dem i cirkulation längre. Prylar som inte säljs hos Sellpy skänker vi till Unicef, UdO, Myrorna och Stockholm Stadsmissionen. Där återanvänds prylar efter deras skick. I de fall varor inte kan skänkas eller återanvändas, återvinns de istället av I:CO.

Inköp och upphandling av material

Vår inställning är - allt som kan fixas, blir fixat. Allt som kan användas för mer än ett syfte lever länge i vår organisation. Därför gäller köp riktlinjer "Sellpy first" för oss. Det betyder att vi köper begagnade varor från Sellpy eller andra begagnade plattformar snarare än nyproducerade. Det gäller till exempel våra datorer, datorskärmar och arbetskläder.