1. Vi tar emot påsen på lagret

När vi hämtat upp eller tagit emot din inskickade påse så får du ett bekräftelsemail när vi har registrerat den på vårt lager.

Om vi hämtar i Stockholm: Det kan ta upp till 24 timmar efter vi hämtat påsen i tills att vi tagit emot påsen på vårt lager.

Om vi hämtar i Uppsala, Göteborg eller Malmö: Det kan ta upp till 7 dagar efter vi hämtat påsen i tills att vi tagit emot påsen på vårt lager.

Om du har skickat in din påse med en fraktsedel: Det tar 4-10 dagar efter avsändningsdatumet tills att vi tagit emot påsen på vårt lager.

2. Vi sorterar påsen

Vår målsättning är att gå igenom dina saker så fort som möjligt. På Sellpy.se ser du hur lång tid det tar ungefär från mottagningsdatumet tills vi har sorterat dina saker och lagt ut dem till försäljning. Du kan löpande också se ditt egna estimat på när vi kommer att gå igenom dina saker genom att logga in på ditt Sellpy-konto.

När vi har gått igenom din påse blir du uppdaterad via mail. Du ombeds då att logga in på ditt Sellpy-konto för att se en lista på alla saker som du har skickat in och hur vi har sorterat dem.

Varorna sorteras i någon av dessa två kategorier:

Till försäljning” om varan är hel och ren och är av ett känt märke.

Utsorterat” om varans värde är lägre än 50 SEK eller är defekt. Inne på den utsorterade varan ser du anledningen till utsorteringen. Håller du inte med om anledningen, kan du begära en ombedömning av varan inom 48h från det att påsen har sorterats. Dessa saker kan du även välja att få tillbaka om vi efter ombedömningen fortfarande anser att varan inte är säljbar. Information om hur du begär en ombedömning hittar du här!

Om du har funderingar kring hur vi har tänkt kring urvalet eller om du har specifika frågor kring saker som vi har sorterat bort, kontakta gärna oss via kundtjanst@sellpy.se inom 48 timmar efter att du har mottagit vårt bekräftelsemail.

3. Vi säljer dina saker

ditt Sellpy-konto kan du följa hela försäljningsprocessen - där kan du läsa mer om hur försäljningen går till. Har några varor “Värde: 0”, betyder detta att varan väntar på att få bud. Du får löpande mail-uppdateringar kring vilken vinst du kan begära ut.

När din vara har sålts och betalats så förflyttas varan till kategorin “Sålt” och du har då möjlighet att begära ut din del av försäljningen.

4. Du begär ut din del av försäljningen

Så fort en vara har blivit såld kan du begära ut din del av vinsten. Detta gör du genom att logga in på ditt Sellpy-konto, klicka på ”Ditt saldo" och sedan "Begär utbetalning". För mer information om hur du begär ut din vinst - läs här.