Dokumentfält

Lär dig hur dokumentfält kan förbättra din effektivitet

Jennifer Alexandersson avatar
Skrivet av Jennifer Alexandersson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Dokumentfält är element som du kan skapa i form av textfält, drop-list, kryssrutor och datumväljare. Dessa fält kan enkelt läggas till i dina dokument och metadata kan synkroniseras mellan andra program och tjänster.

Om dokumentfält

Det finns fyra huvudtyper av dokumentfält: text, kryssruta, drop-list och datumväljare.

Innan du lägger till dem i ditt dokument skapar du nya dokumentfält på fliken "Dokumentfält" i inställningarna. Sedan, när du befinner dig i ett dokument, lägger du till dem genom att välja motsvarande element i verktygsfältet och välja de dokumentfält som du redan har skapat från en drop-lista.

Nu när vi har en grundläggande översikt, låt oss gå in på mer detaljer.

Skapa nya dokumentfält

1. Öppna menyraden > Gå till "Inställningar" och välj alternativet "Dokumentfält".

2. För att lägga till ditt dokumentfält, välj "Lägg till dokumentfält".

3. Första steget är att ge ditt dokumentfält ett namn. Detta kommer att visas som information när du väljer dokumentfältet i dina dokument eller mallar.

4. Välj nu vilken typ av fält du lägger till. Om du vill lägga till en drop-list väljer du "Flera val", för datumrelaterad information väljer du "Datumväljare" och för en specifik typ av information rekommenderar vi att du väljer alternativet "Text".

5. Bestäm nu om fältet ska vara obligatoriskt. Obligatoriska fält kräver att mottagaren fyller i detta fält när dokumentet tas emot.

6. Skriv en beskrivning. Denna information kommer att visas när användaren håller musen över det lilla "i" bredvid fältet som en beskrivning av vilken typ av information som behöver fyllas i.

7. Tryck nu på "Lägg till fält" och ditt nyskapade dokumentfält är klart att användas!

Notera! Du kan alltid redigera eller ta bort fältet senare genom att klicka på den lilla pennan eller x-knappen bredvid fältet på dokumentfältsidan.

Lägg till i dokument

Nu när du befinner dig i ett dokument och vill lägga till ett fält som du redan har skapat, så gör du det.

1. Klicka inuti dokumentet för att öppna verktygsfältet. Välj nu det element som motsvarar den dokumenttyp du har skapar. Exempel: Om du har skapat en drop-lista hittar du ditt dokumentfält under alternativet "Drop-list".

2. När ditt dokumentfält har lagts till klickar du på fältet för att komma åt inställningar som krav, design och vem detta fält tillhör. Tips! Fler inställningar finna under "Visa mer".

3. Om du har valt "Avsändare" kan du själv fylla i det här fältet från redaktören. Antigen klicka på fältet direkt i redigeraren eller redigera det från fliken "Detaljer" till höger. Tips! Vi rekommenderar att du fyller i din information under "Detaljer" för att spara tid.

Den här högra panelen är användbar om du vill att mallar ska delas mellan olika anställda i ditt företag, men inte vill att de ska redigera de viktigaste detaljerna i själva kontraktet. Ställ bara in ett dokumentfält så att anställda bara redigerar dokumentfälten till höger.

API och CRM från tredje part

Använd vårt API för att få dokumentfältinformation och redigera dokumentfält utanför webbplatsen.

Om du redan använder en tredjeparts-CRM för att hantera dokument- och/eller kontaktinformation kan du ställa in din CRM för att hämta information från eller lägga in information i dina SimpleSign-dokument med hjälp av vårt dokumentfältstillägg.

Att ställa in antigen API eller en extern CRM-integration med dokumentfält kräver personlig hjälp från vår personal, så om du är intresserad, kontakta oss för mer information.