Dolda innehållsrutor

Hur man gör innehållsrutor villkorliga

Jennifer Alexandersson avatar
Skrivet av Jennifer Alexandersson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Du kan göra kan innehållsrutor villkorade, vilket innebär att om de inte är relevanta för tidigare vald information kommer de att försvinna. Magi!

1. Börja med att skapa alla innehållsrutor i ditt dokument eller i din mall.

2. Se till att funktionen du använder, i det här exemplet, drop-list, är inställd på "Avsändare". Detta gör det möjligt för dig att redigera de olika innehållsrutorna.

3. Klicka nu på de tre punkterna bredvid innehållsrutan > välj "villkorlig" > välj svaret som innehållsrutan är beroende av.

Notera! Dina innehållsrutor försvinner till stycke tecken. Dessa är inte synliga för mottagaren men är där för att markera att det finns ett osynligt fält i dokumentet/mallen. För att komma åt de dolda innehållsrutorna, klicka på svaret och det kommer att visas.

4. Om informationen är avsedd att fyllas i av avsändaren kan du lämna inställningarna i funktionen, som i detta exempel, drop-list, "Avsändare". Om det är tänkt att fyllas i av mottgaren, glöm inte att sätta tillbaka den till "Mottagare" på samma sätt som du gjorde i steg 2 i denna artikeln.