Texttaggar

Hur man använder och lägger till texttaggar

Jennifer Alexandersson avatar
Skrivet av Jennifer Alexandersson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Texttaggar fungerar på samma sätt som textfält men kan till exempel användas om dynamisk information måste ingå i ett pågående textavsnitt. Den här artikeln visar exempel och går igenom hur du använder texttaggar.

1. Texttaggar kan skapas med hjälp av funktionen "Textfält", för att lära dig hur du gör det klicka här. Följ stegen i länkade artikeln och ta sedan bort fältet > Gå till text i verktygsfältet och sök efter det textfält du just skapade.

Du kan också skapa textfält genom att öppna vänstra menyn > Inställningar > Dokumentfält. Lägg till dokumentfält. Fyll i informationen och välj sedan "Texttyp" i listrutan. Se video nedan.

2. För att lägga till en texttagg i ditt dokument eller i din mall, följ instruktionerna i videon nedan. Markera var du vill placera taggen > Gå till text > Sök efter tagg och lägg till den.