Add-Ons
DSR Plug and Play

Begär information om dig själv (DSR)

Jennifer Alexandersson avatar
Skrivet av Jennifer Alexandersson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Enligt GDPR har alla rätt att begära information om sig själv, Data Subject Request (DSR).

Ett problem som då kan uppstå är att det är rätt person som begär informationen, alltså att det är en själv som begär information om sig själv och inte någon annan.

Med hjälp av SimpleSigns Plug and Play-funktion uppfylls GDPR-kraven på ett par sekunder.

Denna DSR-funktion ger ditt företag en unik webbadress som läggs till på webbsidan. Därefter skickas alla som vill göra en DSR-förfrågan till ett webbformulär som stämmer överens med hur denna förfrågan ska vara utformad och då tillåter att skicka informationen på ett säkert sätt.

Tillåtelsen kan ske genom olika metoder för att säkerställa att det är rätt person, t.ex. via BankID.

1. Gå till Add-on och lägg till "DSR Plug and Play"

2. Klicka på Inställningar

3. Välj Autentisering

4. Kopiera länken och lägg till på valfri plats på er hemsida