Period & förnyelse

Hur period & förnyelser fungerar på avtalskort

Christian Nicolaisen avatar
Skrivet av Christian Nicolaisen
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Period och förnyelse är en av de viktigaste *apparna inom Avtalsbevakning eftersom du här anger avtalstiderna för ditt avtal.

Avtalsstart

När avtalet börjar löpa

Avtalslängd

Hur länge avtalet löper (x månader eller fortlöpande).

Uppsägningstid

Hur lång tid innan avtalslängden infrias har man på sig att säga upp avtalet.

Automatisk förnyelse

Om avtalet automatiskt förnyas. Om inte så avslutas avtalet automatiskt när avtalslängden passeras.

Om avtalet automatisk förnyas kan du välja om avtalslängden
och uppsägningsvillkoren ändras vid en förnyelse.

Baserat på hur avtalet löper kommer SimpleSign att:

• Skapa strukturerade påminnelser till rätt person vid rätt tillfälle.

• Automatiskt aktivera och inaktivera avtal (När de börjar gälla eller när de löper ut).

* App är en modul i Avtalsbevakningen som man kan av/på aktivera. Avtalsbevakningen har flera appar och man kan välja vilka appar som ska visas för respektive avtalstyp. Exempelvis är Period och förnyelse en app som i princip alltid behövs. Men ex. appen: Intäkter är inte relevant för avtalstyper som inte har några intäkter, ex. Leverantörsavtal.

Fördelar

• Du behöver inte bevaka dina avtal manuellt

• Du får tydlig bild över hur dina avtal löper

• Du får bort manuellt arbete som annars behövs för att underhålla avtalsdatum, vilket sparar tid och minimerar risk för mänskliga fel.