Veelgestelde vragen
Kan ik al mijn gegevens uit Simplicate halen wanneer ik besluit om op te zeggen?
Kan ik al mijn gegevens uit Simplicate halen wanneer ik besluit om op te zeggen?

Wanneer je besluit op te zeggen kun je de data op twee manieren uit Simplicate halen: via een Excel export en via de API.

Gerard Loode avatar
Geschreven door Gerard Loode
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je besluit om niet langer met de software van Simplicate te werken, dan kun je de bestaande data op twee manieren uit Simplicate halen, namelijk via:

• De standaard exports

• Via de API

De standaard exports

Op veel plaatsen in Simplicate tref je de export-knoppen rechtsboven aan. Wanneer je deze gebruikt, dan krijg je Excel-bestanden waarin de data vanuit de overzichten is opgenomen. Deze exports kun je gebruiken om jouw overzichtsdata op te slaan en te archiveren.

Via de API

Wanneer je meer informatie wil exporteren dan via de standaard exports, dan kan via de API de meeste relevante gegevens opgevraagd worden. De API is niet 100% dekkend, dus bepaalde documentatie is niet uit de API te halen. Standaard wordt deze informatie uitgeleverd in JSON-formaat. Dit formaat kan door veel andere systemen weer ingelezen worden. Enige technische kennis is hiervoor echter wel vereist.