HRM
Instellingen HRM
Stel eenmalig je verzuimsoorten in

Ontdek hoe je je verzuimsoorten beheert en ze eventueel kan uitbreiden.

Jorike van Dijken avatar
Geschreven door Jorike van Dijken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Verzuimsoorten beheren

Simplicate heeft standaard de gangbare verzuimsoorten geactiveerd, die je terugvindt in de HRM-instellingen: Verzuimsoort.

Let op: het is niet mogelijk om zelf verzuimsoorten toe te voegen. Het toevoegen van extra verzuimsoorten kan worden aangevraagd via de mail. De mail mag worden verstuurd naar: support@simplicate.nl.

Je kunt een verzuimsoort die in jouw organisatie niet van toepassing is, blokkeren. Deze verzuimsoorten zullen dan ook niet te selecteren zijn bij het registreren van nieuw verzuim:

Het is daarnaast mogelijk om de omschrijving van de verzuimsoorten aan te passen. Hiervoor klik je op de verzuimsoort die je wilt aanpassen, waarna je in het veld 'Omschrijving verzuimsoort' de naam kunt wijzigen.