Facturen
Nice to know
Factureren aan andere/meerdere relatie(s)

Lees in dit artikel hoe je een factuur verstuurd naar een afwijkende debiteur.

Jorike van Dijken avatar
Geschreven door Jorike van Dijken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ga naar Instellingen > Facturen > Algemene instellingen voor facturering. Vink 'Factureren aan afwijkende bedrijf/persoon' aan:

Vervolgens kan je op elk salestraject en op elk project een afwijkende debiteur selecteren:

De factuur zal vervolgens automatisch klaar worden gezet op de afwijkende debiteur en na het versturen ook zichtbaar worden bij de facturen op de CRM-kaart van de afwijkende debiteur.

Factureren naar meerdere relaties

Met deze functionaliteit is het ook mogelijk om naar meerdere debiteuren te factureren. Dit doe je door 'Factuur naar afwijkend bedrijf/persoon' uit te schakelen. Vervolgens creëer je een conceptfactuur en deze kun je factureren naar debiteur 1.

Na het factureren van het eerste deel ga je terug naar het project en schakel je 'Factuur naar afwijkend bedrijf/persoon' in en selecteer je debiteur 2. Vervolgens maak je een conceptfactuur van het tweede deel en verstuur je de factuur naar debiteur 2.

Tip: wil je één vaste prijs dienst factureren naar twee debiteuren? Maak dan een vaste prijs met termijnen aan, zodat je de verschillende termijnen kan factureren naar verschillende debiteuren.